Nemţii preferă Dacia Duster sau Sandero. România a depășit SUA la exporturi auto în Germania

• publicat la: 29 iunie 2017
Nemţii preferă Dacia Duster sau Sandero. România a depășit SUA la exporturi auto în Germania

Peste 5% din mașinile înmatriculate în Germania, în acest an, provind din România. Volumul este egal cu cel al Marii Britanii și Suediei la un loc sau de patru ori cât cel al Statelor Unite.

România a ajuns în topul furnizorilor de autovehicule pentru Germania, una dintre cele mai mari piețe de automobile din lume, mașinile românești reprezentând aproape 6% din importurile de vehicule din această țară, potrivit Profit.ro.

Potrivit Autorității pentru transport din Germania, România s-a numărat printre primele 10 țări care exportă autoturisme în această țară, într-o companie selectă formată din cele mai mari țări producătoare din lume: Japonia, Franța sau Spania. Exporturile românești de autoturisme către Germania dețin o cotă de peste 2 procente din întreaga piață, în condițiile în care peste 60% din înmatriculările de autoturisme reprezintă vehicule construite local, iar alte aproximativ 10 procente sunt automobile produse de companiile germane de automobile în uzine din alte țări europene.

Absolut toate vehiculele românești înmatriculate în primele 5 luni în Germania sunt Dacia, ceea ce înseamnă că în statistici nu apare niciun Ford B-Max, fabricat la Craiova. Numărul de autoturisme fabricate în România, cumpărate de cetățenii germani a fost de 6.785 în luna mai și 26.098 în intervalul ianuarie – mai 2017. Cota de piață a mașinilor românești este de 2,1% în mai și 1,8% în primele 5 lni ale anului, dar este de 5,42% în rândul mașinilor importate. Vânzările de mașini produse în România pe piața din Germania au crescut luna trecută cu aproape 50% în comparație cu anul trecut și cu 35% pe intervalul ianuarie – mai. Modelele preferate de germani sunt Dacia Sandero și Dacia Duster.

integral pe digi24.ro

Lasati un comentariu