Oferte educaţionale la Medieş din partea MApN şi MAI. Concursuri şi expoziţie de arme

• publicat la: 21 iunie 2017
Oferte educaţionale la Medieş din partea MApN şi MAI. Concursuri şi expoziţie de arme

În perioada 24-25 iunie 2017, în curtea castelului Lonyai din comuna Medieşu-Aurit, judeţul Satu Mare,  se va desfăşura evenimentul ”Cariere în slujba cetățeanului”, organizat de către redacţia de presă independentă „Suntem România”, Asociaţia Părinţilor „Medieşu Aurit” şi Primăria comunei Medieşu-Aurit. Scopul evenimentului este acela de a promova oferta educaţională a Ministerului Apărării Naţionale (MApN) şi a Ministerului Afacerilor Interne (MAI). În cele două zile sunt programate expoziții de tehnică militară și armament, ateliere interactive și proiecții de filme.

Din cadrul structurilor MAI din judeţul Satu Mare vor fi prezente echipe ale Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare, iar din partea MApN vor fi prezenţi cei de la Garnizoana Satu Mare. Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip salută organizarea acestui eveniment în judeţul nostru şi speră în continuarea anuală a acestuia.

Conform organizatorilor, evenimentul se va desfăşura după următorul program:

Sâmbătă, 24 iunie 2017

– ora 10.00 – deschiderea evenimentului; discurs al primarului comunei Medieșu Aurit;

– orele 10.15-17.00 – vizitarea standurilor expoziționale, ateliere interactive, exerciții demonstrative;

– ora 11.00 – lansarea concursului cu premii „Eu aleg cariera militară!”

Premiul I – o excursie de șapte zile la Constanța, premiul al II-lea – o excursie de două zile la București și premiul al III-lea – o excursie de o zi la Cluj-Napoca.

– orele 17.00-18.00 – spectacol artistic prezentat de elevii Școlii Gimnaziale „George Coșbuc” din comuna Medieșu Aurit;

– orele 18.00-19.00 – proiecții de flme de promovare.

Duminică, 25 iunie 2017

– orele 11.00-13.00 – vizitarea standurilor expoziționale și ateliere interactive;

– orele 13.00-14.00 – anunțarea câștigătorilor Concursului și a premiilor.

Lasati un comentariu