Război pe faţă! Inspectoratul în Construcţii din Satu Mare certifică închiderea geamului unei case din Tiream. Toată comuna are geamuri identice cu ale familiei Mateş

• publicat la: 19 iunie 2017
Război pe faţă! Inspectoratul în Construcţii din Satu Mare certifică închiderea geamului unei case din Tiream. Toată comuna are geamuri identice cu ale familiei Mateş

Cazul familiei din Tiream care s-a trezit într-o dimineaţă cu un gard  de peste 2 m în faţa geamului ia o turnură  spectaculoasă.  Instituţii ale statului care ar trebui să vegheze la respectarea legalităţii de către toti cetăţenii  tratează în mod discriminator  o familie din Tiream. Inspectoratul de Stat în Construcţii Satu Mare merge pe mâna Primăriei Tiream şi nu verifică în  detaliu situaţia.

Din TOATĂ COMUNA TIREAM doar familia Mateş trebuie să îşi închidă geamul dinspre vecini potrivit unei adrese a Primăriei Tiream.

Toate casele de locuit din Tiream au geam înspre vecini, chiar şi primarul Tireamului are unul de toată frumuseţea  spre vecini iar familia care construieşte geamul de 2,32 m din bolţari de beton are  CHIAR 2 GEAMURI   înspre  ceilalţi vecini. Şi totuşi Primăria Tiream trimite adresă de înfundare a geamului doar familiei Mateş.  Discriminare sau ABUZ?

Cum se face că primarul dispune închiderea geamului fără NICIUN Raport de Specialitate  din partea compartimentului de urbanism sau al unei hotărâri de Consiliu Local? Domnule primar, vă rog să luaţi la cunoştinţă că în limba română se scrie  corect ,,vă informez,, şi nu v-ă informez!

Familia Mateş a dorit să depună o sesizare la ISC Satu Mare în cursul lunii mai dar a fost refuzată pe motiv că nu e de competenţa lor ci a primăriei. Buletin de Carei a vorbit cu reprezentanţi ai ISC din Cluj Napoca   de unde ni s-a comunicat că ei preiau orice sesizare şi oferă număr de înregistrare. Doar la Satu Mare e altfel?

În aceste condiţii, doamna Mateş a apelat la Prefectură, singura instituţie unde a găsit înţelegere pentru situaţia ei, pentru  persecuţiile la care este supusă de primăria Tiream.

Prefectura a întocmit o adresă către ISC Satu Mare din moment ce doamna Mateş a fost refuzată de secretariatul inspectoratului.

Priviţi adresa emisa şi semnată de ISC ca răspuns la solicitarea Instituţiei Prefectului Satu Mare.

Citiţi şi vă minunaţi   ce  răspuns oferă ISC Satu Mare  la semnalarea depusă de Instituţia Prefectului privind construcţia unui gard de beton la 30 de cm de un geam. Nu numai că nu sunt verificate datele dar priviţi ce scrie în ultimul paragraf!!!!!

,,..casa d-nei Mateş  are o fereastră la  distanţă mai mică de 1 m  de proprietatea domnului Mateş Radu….,, ..

Să  vezi şi să nu crezi , nu alta.

CITEŞTE cineva din ISC documentele pe care le semnează?

Iar apoi, ce legătură o fi având gardul de beton de 2,32 m înălţime cu racordul de alimentare cu apă al familiei Mateş?  Gardul este o pedeapsă cumva? De ce nu au venit în teren inspectorii de la ISC Satu Mare pentru a discuta cu ambele părţi şi a verifica toate documentele ?

Documentul eliberat este semnat de ISC în data de 13.06.2017  dar  în urma convorbirii de astăzi dintre Buletin de Carei şi inspectorul care s-a prezentat ca fiind dl.Vuzec  am aflat că racordul de apă s-a introdus în comuna Tiream în anul 2004.  Deci totată comuna Tiream a fost racordată la apă în anul 2004, an în care casa vecină cu familia Mateş era în proprietatea familiei Mureşan Hortensia. În consecinţă familia Mateş nu avea cum să intre abuziv pe proprietatea actualilor vecini pentru simplul motiv că aceştia nu deţineau calitatea de proprietari în anul 2004 ci doar câţiva ani mai târziu.

Pentru corecta informare a ISC Satu Mare  şi a tuturor cititorilor, toate casele din Tiream au geam înspre vecini şi au racord de apă ce traversează pe porţiuni mici proprietăţile vecinilor.

Întrebarea care se pune este …De ce numai familia Mateş are  parte de regim special din partea Primăriei Tiream şi a ISC Satu Mare? Ce atitudine ar adopta domnul primar  dacă vecinii săi ar construi un gard de 2,32 m înălţime în faţa geamului mare pe care îl are înspre ei?

 

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2017/05/lovitura-de-teatru-familia-careia-i-a-crescut-un-gard-de-232-m-in-fata-geamului-a-fost-atentionata-de-primarie-sa-isi-blocheze-geamul-document.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/06/familia-din-tiream-careia-i-a-fost-blocat-geamul-cu-un-gard-de-beton-este-controlata-de-dsp-la-fosa-septica.html

Lasati un comentariu