Sfidarea şi infatuarea unui primar care nu vrea români la conducerea Primăriei Carei

• publicat la: 23 iunie 2017
Sfidarea şi infatuarea unui primar care nu vrea români la conducerea Primăriei Carei

Primarul din Carei care nu vrea nici un român în echipa sa  din administraţie a ajuns să se laude  singur cu asfaltarea câtorva străzi la Ianculeşti, satul ce aparţine de UAT Municipiul Carei. Omul are tupeu sau poate  ne desconsideră şi ne insultă inteligenţa fapt cu atât mai grav pentru  funcţionarul demnitar care trebuie să trateze in mod egal toti locuitorii!

Pentru cei neinformaţi, precizăm că străzile asfaltate din Ianculeşti, în special cele pe care locuiesc colaboratorii săi, sunt trecute de ani de zile în prima zonă de impozitare a municipiului Carei şi nu au introdusă nici canalizarea şi nici apa potabilă!  Satul nu are asigurat transport în comun către oraş! Li s-a desfiinţat şi şcoala şi grădiniţa!

Doar la Ianculeşti se plăteşte cel mai mare impozit pe terenul agricol!

De ce vă tot feriţi să spuneţi lucrurilor pe nume domnule Kovacs că primar nu vă putem spune până când nu acordaţi acelşi statut tuturor etniilor din Carei?

De ce dărâmaţi scoala din Ianculeşti  iar pentru grajdul din parcul dendrologic  de două ori mai vechi decât şcoala moţilor   alocaţi fonduri?

De ce vă bateţi joc de moţii din Ianculeşti şi le refuzaţi dreptul de a beneficia de Cămin Cultural şi vreţi să îi determinaţi să plece din satul care nu le asigură un minim confort?

Nu interesează pe nimeni dacă vă plac sau nu moţii şi  obiceiurile lor  dar  contează  modul în care discriminaţi o comunitate  doar pentru că  nu v-a votat.  Nu aveţi dreptul să nu le aprobaţi reabilitarea Căminului lor Cultural şi nici să le refuzaţi o capelă mortuară doar pentru că nu vor să o facă prin  primăria pe care o conduceţi vremelnic  cu fostul coleg de la partidul Noua Democraţie de Nord Vest.

Ale cui interese le reprezentaţi în primărie domnule Kovacs? Aţi ajuns să vă ascundeţi după interviuri acordate finului pe care îl plătiţi din banii noştri şi  evitaţi  conferinţele de presă  doar pentru a nu fi pus în situaţia de a răspunde întrebărilor incomode?

Ce fel de bărbat evită confruntările directe cu cei care nu îi împărtăşesc opiniile şi modul de administrare a unui municipiu?  Nu uitaţi că sunteţi în postura de …,,închizător,,  al tuturor firmelor pe unde aţi trecut sau pe care le-aţi deţinut. Din 2008 de când v-aţi cocoţat pe scaunul de primar nu aţi acordat nici o şansă moţilor din Ianculeşti de a se dezvolta în cultura şi tradiţia lor ci aţi încercat mereu să le luaţi pământurile ….nu am uitat de pădurea de pin pe care o doreaţi pe păşunea satului sau de parcarea executată tot pe păşunea satului sau de acapararea lacului din Ianculeşti de unde aţi eradicat frumoşii nuferi.

Românii din Carei au drepturi egale cu oricare alte etnii şi în consecinţă nu vă rugăm ci vă solicităm să vă comportaţi în consecinţă!

Românii nu sunt cu nimic mai prejos decât alte naţionalităţi şi vă aducem aminte că în Carei românii sunt la ei acasă, în România. Ca demnitar şi funcţionar public acordaţi tratament nediscriminator pentru toate bisericile , pentru toţi locuitorii şi pentru toate asociaţiile. Ajutoarele financiare pe care le acordaţi nu sunt din buzunarul domnului Kovacs ci din cel al oraşului multietnic. După demersurile noastre vor apare din septembrie şi clasele de meserii în limba română la Carei fără ca cerul să fi picat pe cineva. Deci încercaţi să trataţi în mod egal bisericile, locuitorii, să suţineţi şi evenimentele culturale de anvergură ale românilor că vă asigur că nu veţi păţi nimic  rău ci dimpotrivă, s-ar putea să vă şi placă să participaţi la ele.

 

Daniela Ciută

contribuabil onest, angajator şi iniţiator de activităţi culturale

comentarii

de dan viorel la 24 iunie 2017 - 20:21

Oare Careiul mai face parte din Romania !?!

de Gina la 24 iunie 2017 - 21:20

ALO SUNTEM IN ROMANIA CHIAR NIMENI NU FACE CEVA PENTRU ACEST ORAS SI TOTI ISI VAD INTERESUL LOR ASA CEVA

de HZS la 24 iunie 2017 - 22:42

Aveti si dovezi, sau numai acuzati fara nici un temei, doar pt ca nu il simpatizati?

de Buletin de Carei la 25 iunie 2017 - 01:00

Pentru fiecare afirmatie exista dovezi, multe dintre ele au fost deja publicate. Cititi lista cu bisericile care au primit 400 mii lei pentru anul 2016 si veti vedea ca numai biserica Sf Anton lipseste. Intrati pe site la Inspectoratul scolar si veti vedea ca nu sunt clase de meserii in limba romana pentru ospatari si vanzatori deci acolo nu se vorbeste deloc limba romana. Mergeti la Ianculesti si vedeti ca se demoleaza scoala iar Caminul Cultural estr lasat intentioant sa se degradeze si Primaria nu include Caminul Cultural in solicitari de priiecte cu finantare europeana. In 2013 consilierul Ciuta a depus un proiect tehnic gratuit pentru capela mortuara din Ianculesti dar nu a fost aprobat de UDMR si PSD. Deci nici gratis nu doreste primarul sa aprobe ceva pentru Ianculesti! Pentru alocarea a 221 mii lei pentru renovare sediu UDMR avem acte la fel si pentru picnicurile unde si boabele de piper au fost platite de careieni. Va rugam sa ne solicitati ce anume dovezi mai doriti. Sper ca nu ne insultati inteligenta si vorbiti de simpatii cand noi abordam lucruri concrete din domeniul economic si care implica banul public.

Lasati un comentariu