Am avut dreptate! Primarul din Carei fuge de conferinţele de presă, de confruntările directe, de Legea 544, de Raportul Curţii de Conturi

• publicat la: 4 iulie 2017
Am avut dreptate! Primarul din Carei fuge de conferinţele de presă, de confruntările directe, de Legea 544, de Raportul Curţii de Conturi

Mare supărare în grupul de favoriti din jurul primarului Kovacs după apariţiile în Buletin de Carei a referirilor  la sumele  cu destinaţie misterioasă pentru publicul larg şi a imaginilor din oraş din care reiese starea de fapt în care ne aflăm la ora actuală.  Niciun cuvinţel despre Raportul Curţii de Conturi, mai exact al Camerei de Conturi Satu Mare după auditul de anul trecut!

Nici măcar pleiada de jigniri nu mai poate ascunde faptul că teama de aflarea adevărului a pus stăpânire pe grupul aciuat în jurul primarului.  Peste 5 milioane de euro pentru o Mare Asfaltare  cu lucrări ca cele de unde postăm imagini.

Priviţi cum arată proaspătul trotuar făcut azi de firma din Pericei  pe strada Albinelor în contul milioanelor de euro!

Deci am avut dreptate! Primarul fuge de conferinţe de presă în care cei prezenţi au dreptul de a pune întrebări. Totul reiese dintr-un material recent postat de finul său pe care îl plăteşte din banii careienilor.

Cum se face că  un fost director de cotidian judeţean nu este la curent cu faptul că fiecare cetăţean român are dreptul de a solicita informaţii publice în baza Legii 544 din 2001? Nu trebuie să fi jurnalist ca să ai acces la informaţii cu caracter public mai ales când este vorba de cheltuirea banului public.

Se poate să nu fi  citit Legea 544 blogerul  supărat pe Daniela Ciută după declararea recursului la Curtea de Apel Oradea ?

Ia fiţi atenţi ce spune această Lege…

Legea nr. 544 din 2001

privind liberul acces la informatiile de interes public

(publicata in Monitorul Oficial nr. 663/23 octombrie 2001)

CAPITOLUL I
Dispozitii generale

Art. 1.
Accesul liber si neîngrădit al persoanei la orice informatii de interes public, definite astfel prin prezenta lege, constituie unul dintre principiile fundamentale ale relatiilor dintre persoane si autoritatile publice, in conformitate cu Constitutia României si cu documentele internationale ratificate de Parlamentul României.

Am atins cumva un punct nevralgic cu materialele ce apar în Buletin de Carei? Dacă deranjează, de ce nu  evitaţi astfel de acţiuni controversate? Respectaţi legea şi folosiţi banul public în folosul tuturor careienilor! Vreţi să mascaţi astfel lipsa unui răspuns la solicitarea ASTRA Carei pentru evenimentul marcant din octombrie?

Imaginile din Carei prezentate de Buletin de Carei nu sunt ,,prelucrate,,   şi deci nu pot fi atacate ca fiind nereale. Ele se pot vizualiza cu ochiul liber  de oricine  are curiozitatea de a constata cele afirmate în materialele  Buletin de Carei.

Jalnicele şi penibilele  intervenţii ale  finului primarului  vor servi doar ca material pentru a demonstra  că nu se poate debarasa de un anume limbaj.

Observaţi că nu se combate cu documente nici o afirmaţie din cele apărute în materialele Buletin de Carei.

Linişte totală în presa de casă la fel cum a fost şi când am semnalat despre intenţia de comasare a şcolilor careiene de parcă nu de copii noştri ar fi frecventate sau despre lipsa claselor de meserii în limba română în anul şcolar ce tocmai se încheie.

La şedinţele cu părinţii  din decembrie 2016  se spunea că domnul primar are intenţia de a comasa şcoala Vasile Lucaciu cu colegiul Iuliu Maniu adică de a muta şcoala Vasile Lucaciu  şi a elibera clădirea…Oare pentru cine se pregătea clădirea şcolii Vasile Lucaciu?

Unde era finuţul  vocal în acea perioadă de mari frământări pentru părinţii elevilor careieni?

Păi se poate domnule primar să ţineţi numai pentru domnia voastră aceste informaţii şi să nu le serviţi tocmai celor apropiaţi? Noi am aflat rapid despre celebra şedinţă din primărie din 29 noiembrie 2016 când  împreună cu directorii de licee şi inspectorul şef puneaţi la cale comasarea şcolilor careiene deci şi alţii  care folosesc birourile şi calculatoarele primăriei  puteau observa mişcarea din primărie….

Ce se mai aude cu Raportul Curţii de Conturi, mai exact Raportul Camerei de Conturi Satu Mare? Când va fi făcut public ca să ştie şi careieni cum cheltuiţi banii lor în primărie?

Când va fi eliberată autorizaţia de exploatare a apei termale folosită  pe şest de peste 14 ani ca sursă comercială aducătoare de mare profit?

Când veţi reda careienilor clădirea Baia Comunală, bijuterie arhitectonică dată fără consultare publică în contul unor datorii la furnizorul de gaz? Când veţi renunţa la discriminarea  careienilor pe criterii etnice?

Când veţi avea curajul de a discuta public problemele oraşului şi nu veţi mai recomanda consilierilor discuţii în particular în detrimentul celor din sala de şedinţe?

Urmăriţi pagina de facebook a lui Eugen Kovacs şi veţi vedea că este plină doar de articole anti Ciută  preluate de pe blogul finului iar pagina personală în limba maghiară abundă  de preluări de la consilierul personal subordonat politic la organizaţia locală.

Ce fel de primar este cel care asmute opinia publică împotriva celor de altă părere?

Sunteţi de râsul lumii domnule primar  Kovacs Eugen sau Jeno( încă nu sunteţi hotărât, am înţeles) cu cei trei scribi  locali, singurii care au un dinte , implant ce-i drept, împotriva Buletin de Carei şi Daniela sau Ilie Ciută. Nu cu astfel de făcături semnate de fin veţi demonstra că nu avem dreptate .

Capul sus şi ieşiţi bărbăteşte în public, discutaţi cu toţi consilierii mai ales cu cei care au demonstrat că au făcut performanţă în domeniul profesional şi adminsitrativ. Acceptaţi că lumea s-a schimbat şi nu mai puteţi băga pumnul în gura presei independente. Învăţaţi să dialogaţi şi cu cei care nu sunt servili şi supuşi şi obedienţi.

Important este să câştige careianul de rând  şi Careiul!

 

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu