Careiul este singurul municipiu care nu are sală de şedinţă pentru Consiliu Local cu microfoane

• publicat la: 18 iulie 2017
Careiul este singurul municipiu care nu are sală de şedinţă pentru Consiliu Local cu microfoane

Marţi 18 iulie 2017 a avut loc şedinţa ordinară a CL aferentă lunii iulie. La începutul şedinţei  au mai fost introduse pe Ordinea de zi 5 proiecte de hotărâri şi a fost retras  cel de pe poziţia a 7-a.

Şedinţa a fost una interactivă dar din nou cu aceleaşi persoane consilier  care participă la dezbateri. Puncul Diverse de pe Ordinea de Zi a fost asaltat de mai mulţi consilieri dovadă că aceştia sunt interesaţi de cele ce se întâmplă în oraş şi administraţia locală.

Prima care a  deschis seria propunerilor a fost Eva Mărginean de la UDMR , aceasta solicitând  conducerii Primăriei Carei  achiziţionarea de aparatură de înregistrare a şedinţelor care să  înlocuiască scrierea de mână a Proceselor Verbale.

Consilierul Oneţ a solicitat   amenajarea unui sens giratoriu pe calea 25 octombrie în zona intersecţiei străzilor Viilor cu Duzilor dar colegii săi consilieri i-au atras atenţia că această propunere a constituit obiectul unui Proiect de hotărâre care a şi fost adoptat urmând ca în curând să înceapă lucrările de realizare  a sensului giratoriu dorit.

Acelaşi consilier a revenit cu o propunere mai veche a sa şi anume tăierea plopilor de pe drumul ce duce la Ianculeşti şi din zona fostei şcoli pe motiv că ar  periclita siguranţa  cetăţenilor.

Pentru cei neinformaţi  aducem la cunoştinţă că plopii de la Ianculeşti sunt singurii care mai rezistă în judeţ în faţa cererii de astfel de material lemnos în străinătate.  Nimeni dintre consilierii prezenţi nu a susţinut  verbal această propunere.

Consiliera Lavinia Szulak atrage atenţia supra stadiului de degradare în care se află locul de joacă din parcul  Castelului…,,spaţiul de joacă este învechit, nu este întreţinut, am văzut o bară de tracţiune care de 3 luni are 2 şuruburi lipsă fapt ce denotă că nimeni nu a mai trecut pe acolo ca să verifice starea mobilierului din locul de joacă…la Monument se parchează ..fiecare cum vrea…de multe ori aproape de monument şi nimeni nu intervine,,

Intervenţia consilierei a atras sarcasmul viceprimarului Keizer care a afirmat că îl va lua personal pe primar şi vor merge să verifice cele 2 şuruburi lipsă.

O altă  necesitate a fost semnalată de consilierul Ilie Ciută care remarcă lipsa microfoanelor din sala de şedinţe pentru a se putea înregistra mai bine luările de cuvânt. Acesta solicită acordarea de laptop uri pentru consilierii care nu au aşa ceva pentru ca materialele să fie remise în format electronic şi de asemenea şi discuţiile din plen să fie susţinute de documentele  ce se pot  scoate din arhiva electronică.

,,eu nu am nevoie de laptop , primesc materialele în format electronic chiar dacă sunt în format odt depăşit şi uzat moral dar pentru o mai bună derulare a discuţiilor putem prelua  exemplul altor municipii ….,, 

Consilierul Hago semnalează  modul în care parcările nereglementare din oraş blochează traficul din zona centrală şi propune montarea de stâlpi d emici dimensiuni la colţurile străzilor centrale pentru a evita parcările neconforme.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu