Cine ascunde numele diriginţilor de şantier de la lucrările …Mare Asfaltare?

• publicat la: 21 iulie 2017
Cine ascunde numele diriginţilor de şantier de la lucrările …Mare Asfaltare?

Update:

Multumim Primariei Carei pentru postarea pe pagina sa de Facebook a programului de asfaltare a trotuarelor  in urma solicitarii noastre.

/

Pe zi ce trece careienii văd cu ochii lor că  speranţele lor pentru lucrări de calitate la infrastructura rutieră sucombă în faţa realităţii. Covorul asfaltic aşteptat   de atâta amar de vreme  este pus de multe ori doar ca să fie pus fără a fi asigurată în prealabil şi o fundaţie care să permită creşterea duratei de viaţă a lucrării. De  borduri şi încheieri de calitate ale capetelor nici vorbă. Am prezentat imagini de la modul de asfaltare al trotuarelor de pe strada Albinelor, Dobrogeanu-Gherea….

Am văzut chiar cum iese buruiana din covorul asfaltic turnat recent…

http://www.buletindecarei.ro/2017/07/minune-la-carei-buruiana-care-strapunge-asfaltul-recent-turnat.html

Numeroasele semnalări ale careienilor deranjaţi de felul în care se execută asfaltarea în oraş au determinat intervenţii ale consilierilor la şedinţa de Consiliu Local din data de 18 martie 2017. Intervenţiile audio-video se pot urmări pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.

Unul dintre consilierii care a tras de mânecă executivul a fost doamna Eva Mărgineanu. Dânsa a cerut  numele diriginţilor de şantier  de la  lucrările din Carei  pentru a ştii pe cine poate trage la răspundere dacă calitatea din teren nu corespunde cu cea din proiect.

,,…având în vedere ca toate lucrările acestea de asfaltări este urmarit cu interes accentuat din partea careienilor eu aş propune ca să stim cine este dirigintele de santier pentru că lumea se intersează  ca cine  este…să avem un nume, sa fie afişat că cine este diriginte de santier ca să stim si noi in calitate de consilieri, poate avem nelămuriri …nemaivorbind de faptul că acest diriginte de santier trebuie să răspundă din punct de vedere tehnic  de reabilitarea în bune conditii si pe urma dacă Doamne fereste ceva nu este in regulă să raspundă si financiar…,,

La şedinţa de marţi 18 iulie  cel care fost responsabil cu  oferirea de informaţii consilierilor a fost administratorul public Beko Tamas.

…,, Pro Vent srl Satu Mare  este dirigintele de santier pe baza unui contract  si apoi …..pe fiecare stradă avem cel putin 15 diriginţi de şantier…voluntari care stau pe stradă si verifică …dirigintele de santier e mandatat din partea noastra ca să verifiice calitatea  conform contractului..dar orice sesizare care vine din partea dvs vom tine cont…pe lângă asta avem si specialistii noştri din primărie care supraverifică lucrările….,,

Despre calitatea lucrărilor şi respectarea Proiectului Tehnic  a  discutat  si consilierul Ilie Ciută. Acesta a determinat reprezentantul executivului să recunoască că nu peste tot este respectată adâncimea de 50 de cm a fundaţiei prevăzute în proiect şi că aceasta ar fi  de 35 cm în unele locuri sau chiar mai puţin …

Aşa arată gurile de canal după efectuarea lucrărilor de asfaltare şi supraverificarea lor de specialiştii la care face referire adminsitratorul Beko…..

http://www.buletindecarei.ro/2017/07/marea-asfaltare-de-la-carei-infunda-gurile-de-canal.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/07/revolta-unui-primar-din-judetul-satu-mare.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/07/alo-primaria-carei-urmareste-cineva-lucrarile-de-reabilitat-trotuare.html

Urmare a interpelării consilierei Eva  Mărginean din şedinţa de CL administratorul Beko a  evitat să ofere numele concret al dirigintelui de şantier desemnat pentru aceste lucrări de asfaltare din Carei. Pe pagina primăriei Carei nu apare nici  un  program de asfaltare a străzilor  pentru ca acei consilieri sau locuitori care doresc să urmărească lucrările de asfaltare  să ştie  ce stradă  când se  asfaltează aşa cum procedează alte primării.  Nu e păcat să nu folosim aceşti bani  luaţi de la Bancă  de către UAT Municipiul Carei  pentru  realizarea  de lucrări de asfaltare de calitate  care să  asigure  durată de viaţă sporită? Cine pe cine protejează de răspundere? Şi acest subiect este trecut sub tăcere de presa plătită de Primăria Carei.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu