EXCLUSIV. Olimpiada Naţională de Matematică din 2018 va avea loc şi la Carei

• publicat la: 27 iulie 2017
EXCLUSIV. Olimpiada Naţională de Matematică din 2018 va avea loc şi la Carei

În anul 2018, anul aniversării Marii Uniri, la Carei va avea loc  în premieră etapa naţională a Olimpiadei de Matematică. Şi la Cluj Napoca  va avea loc un eveniment de anvergură dedicat matematicienilor, Consiliul Județean Cluj  alocând  recent   450.000 de lei pentru organizarea Olimpiadei Internaţionale de Matematică. Evenimentul va avea loc anul viitor, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri din 1918.

La Cluj Napoca vor sosi cei mai buni matematicieni din Lume.  Iniţial competiția trebuia să aibă loc la București, dar autoritățile locale si Inspectoratul Școlar au refuzat pe motiv că nu dispun de logistica necesară.

La nici 200 de km de Cluj Napoca, la Carei, în aprilie 2018 va avea loc în premieră etapa naţională a Olimpiadei de Matematică .

Informaţia a fost confirmată pentru Buletin de Carei de către Inspectoratul Şcolar Judeţean care precizează însă că   liceeni vor fi găzduiţi la Satu Mare iar elevii de gimnaziu la Carei  dar e posibil să mai apară inversări de situaţie. Pregătirile sunt în toi pentru ca totul să decurgă în cele mai bune condiţii. Au fost deja  iniţiate  discuţii cu cea mai mare unitate de cazare din oraş.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu