Marea Păcăleală pe banii careienilor sau cum să te ascunzi în spatele camerei de filmat

• publicat la: 4 iulie 2017
Marea Păcăleală pe banii careienilor sau cum să te ascunzi în spatele camerei de filmat

Cea  mai mare păcăleală la adresa careienilor se află în curs de desfăşurare.  Cifre seci acoperă trista realitate. Careienii sunt total nemulţumiţi de modul în care se practică lucrările de asfaltare sau de remediere a stării trotuarelor dar cine să  îi asculte? Sunt băgaţi în seamă numai când vine vorba de colectat taxe şi impozite. Pe când un interviu despre cei 3,3 milioane  lei din cei 7,3 milioane lei luaţi împrumut de la BCR  şi care au ajuns în  cu totul altă parte decât scopul declarat la semnarea contractului de împrumut?  Sau despre cei 2 milioane euro  cheltuiţi pentru noua primărie nefinalizată şi   invadată de igrasie …

Prea lipsit de curaj pentru a răspunde pe viu întrebărilor careienilor, primarul Kovacs se ascunde după înregistrări filmate  pe bani generoşi din contribuţia careienilor. Din 2008 încoace, de la instralarea sa în funcţia de primar, acesta a fugit mereu de confruntările directe cu cei care  nu îi împărtăşesc opiniile sau care deţin informaţii de care fuge…. ca alţii de tămîie.

Încercările de a păcăli opinia publică reuşesc doar în faţa celor care nu locuiesc în Carei sau care au beneficiat de anumite favoruri pentru că altfel, careienii de rând văd cum se repară trotuarele de pe strada Albinelor sau cum a fost turnat covorul asfaltic pe străzile  fără fundaţie prealabilă executată. Comparaţi străzile reabilitate în Satu Mare cu cele din Carei, nu e nevoie să mergem până la Cluj Napoca sau Zalău şi nici măcar până la Debrecen.

Au fost asfaltate străzi unde s-a băgat canalizarea anul trecut dar nu a fost făcut racordul la casele oamenilor ceea ce presupune că în curând proaspătul asfalt va fi spart!

http://www.buletindecarei.ro/2017/06/primarul-din-satu-mare-declara-razboi-firmelor-care-fac-lucrari-publice-de-mantuiala-cel-din-carei-inchide-ochii.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/06/inconstienta-sau-incompetenta-la-primaria-carei-marea-asfaltare-are-loc-si-pe-strazi-unde-nu-este-introdusa-canalizarea-sau-apa-potabila.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/06/carei-orasul-nimanui-lucrari-de-asfaltare-nesemnalizate-si-trantite-la-foc-automat.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/05/asfaltarea-care-deosebeste-un-primar-de-satu-mare-de-unul-de-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/06/atentie-careieni-la-gropile-de-pe-trotuare.html

Scurta filmare postată recent pe pagina de Facebook a Primăriei Carei ne arată doar imagini din avion cum se spune pentru că altfel ar reieşi adevărata faţă a Careiului, cea în care pe trotuarul din faţa Monumentului există mici gropi unde poţi să suferi accidente la fel ca băiatul  care a ajuns la Spitalul de urgenţă sau cea  în care oraşul este invadat de simboluri ale grofilor în detrimentul stemei Careiului. Despre toate aceste lucruri se păstrează însă o tăcere suspectă.

La fel cum s-a păstrat tăcerea presei de casă a primăriei despre clasele de meserii doar în limba maghiară sau despre încercarea primarului de comasare a şcolilor careiene. Sau despre refuzul de a reabilita Căminul Cultural Ianculeşti ceea ce ne duce cu gândul ori la rea voinţă ori la faptul că poate în acte o fi fost reabilitat….

Pentru cei peste 5 milioane de euro alocaţi pentru lucrări de asfaltare, careienii primesc nu lucrări de calitate dacă nu stau pe străzi cu  persoane din grupul de interes  ci simulacre de  asfaltări. La fel ca în cazul modernizării străzii 1 Decembrie 1918 care a fost pavată cu dale  diferite de cele cuprinse în proiectul câştigător.

Când  vom vedea o filmare de pe strada Porumbeilor domnule primar Kovacs sau de pe strada Nicolae Iorga sau de pe strada Makar Alajos şi unde să acceptaţi întrebările puse în direct şi mai ales să anunţaţi şi presa? Promitem să nu vă întrebăm despre  realizările dvs profesionale dinainte de a vă instala în scaunul de la Primărie….

De ce fugiţi de conferinţele de presă  şi de întâlnirile directe cu careienii, alţii decât cei din grupul dvs de sprijin? Când veţi da relaţii despre cei 1,5 milioane de noi careienii  ca bonus  la asfaltarea din 2011?  Ştim că dvs nu plătiţi impozite la oraş  aşa că nu v-am inclus în …noi careienii.

 

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu