Minivacanţă în august pentru salariații din sectorul public

• publicat la: 21 iulie 2017
Minivacanţă în august pentru  salariații din sectorul public

La mijlocul lunii August, românii ar putea beneficia de o minivacanță de patru zile, așa cum s-a întâmplat cu ocazia Zilei Copilului și a Rusaliilor.

La 15 august, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, conform Codului Muncii, toți salariații ar trebui să stea acasă, dat fiind că aceasta este zi liberă de la stat. Însă, cum sărbătoarea va pica marți, românii ar trebui să primească liber și luni, pentru a lega liberul legal de weekend.

Potrivit Codului Muncii, Adormirea Maicii Domnului este următoarea zi nelucrătoare de sărbătoare legală în care salariații, indiferent că lucrează la stat sau la privat, trebuie să primească liber de la serviciu, informează avocatnet.ro.

Executivul a stabilit, joi, printr-o hotărâre, ca ziua de luni, 14 august 2017, să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, făcând legătură între zilele de weekend și ziua de 15 august, declarată nelucrătoare.

Ziua liberă va fi recuperată, în regim de program normal, în data de 19 august 2017 sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 25 august 2017.

Facilitatea nu se acordă locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activității.

De asemenea, pentru funcționarea justiției ca serviciu public, dispozițiile prezentei hotărâri nu se aplică magistraților şi altor categorii din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 14 august 2017 şi nici participanților în aceste procese.

sursa subversiv.info

comentarii

de Horia Mãries la 21 iulie 2017 - 18:19

Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese!

Lasati un comentariu