Primăria Carei demolează şcoala din Ianculeşti şi refuză reabilitarea Căminului Cultural

• publicat la: 7 iulie 2017
Primăria Carei demolează şcoala din Ianculeşti şi refuză reabilitarea Căminului Cultural

În timp ce pentru clădiri  foarte  vechi ce  sunt mâncate de igrasie  primarul pompează peste 2 milioane de euro, pentru clădirile reprezentative din satul românesc de moţi ce aparţine de Primăria Carei nu numai că nu se acordă sprijin financiar pentru renovare  ci se demolează, cazul fostei şcoli.

http://www.buletindecarei.ro/2017/07/bomba-igrasia-a-iesit-de-dupa-primele-2-milioane-de-euro-bagate-in-cladirea-primariei-carei.html

Un expert pensionar din Baia Mare a fost contactat de Primăria Carei pentru o expertiză dar nici vorbă de dezbatere publică. Aşa cum nu au fost organizate alegeri libere  pentru alegerea delegatului sătesc  aşa a fost  începută deja şi demolarea şcolii din Ianculeşti.

Potrivit celor declarate de Adorian Csaba,  director la  departamentul de construcţii şi spaţii verzi din primărie, ţiglele de pe acoperişul clădirii şcolii au ajuns la garajul din spatele primăriei pentru a fi folosite la construcţia capelei mortuare  iar   ,,de celelalte  materiale ca bârnele şi cărămizile şi scândurile eu nu ştiu nimic pentru că domnul Oneţ de la consiliu s-a ocupat  şi cu transportul lor şi cu distribuirea lor , la cine să ajungă…eu execut ordinele şefilor şi acolo au fost atunci şi primarul şi viceprimarul….,, 

Potrivit oamenilor din sat aceste bârne au ajuns pe o stradă lăturalnică….

Aici a ajuns gărduleţul din faţa fostei clădiri a şcolii din Ianculeşti….

Căminul Cultural zace şi acum în paragină pentru că Primăria Carei de care aparţine satul de moţi refuză să acceseze vreun proiect pentru reabilitarea sa.

Vă deranjează ca moţii din Ianculeşti  să aibă un Cămin Cultural domnule primar Kovacs? Vreţi să faceţi capelă  mortuară din resturile  şcolii demolate? Unde este pădurea satului Ianculeşti  domnule primar?

Comunitatea de moţi din Ianculeşti  s-a stabilit aici în urma Reformei Agrare din 1921. Şi-au construit biserică, şcoală şi au fost apoi expulzaţi în vagoane de marfă de către dictatura horthystă  instalată în 1940.  Despre această suferinţă a lor a scris preotul Gheorghe Muntean. Nici după 1990 sătenii nu au reuşit să îşi recupereze  pădurea comunală sau alte terenuri.

http://adevarul.ro/locale/satu-mare/declaratii-preot-dictat-1_52418900c7b855ff56bda27b/index.html

Buletin de Carei

comentarii

de mirel la 7 iulie 2017 - 17:42

astia care fura de la scoala sunt fanii lui jeno. traiesc numa din luat de la altii .

de nelu la 26 iulie 2017 - 07:19

apoi acum vedem unde o disparut graduletu din fata scolii/si birnele is acolo in fata cassilor

Lasati un comentariu