Profesorii de la Şcoala de Vară Satu Mare în vizită la Marna Nouă şi Carei

• publicat la: 13 iulie 2017
Profesorii de la Şcoala de Vară Satu Mare în vizită la Marna Nouă şi Carei

Programul Şcolii de vară de la Satu Mare a cuprins  şi o ieşire la obiective turistice sau culturale din judeţul Satu Mare . Astfel, cei peste 40 de profesori de istorie au poposit preţ de o oră şi în satul de moţi Marna Nouă de lângă Carei. Aici au fost aşteptaţi  de localnici în frumoasele lor costume tradiţionale. Urările muzicale de bun venit au răsunat în curtea şcolii, în faţa bustului lui Avram Iancu.

Oaspeţii au vizitat Muzeul Etnografic al moţilor, au urmărit cum funcţionează un război de ţesut şi au ascultat doinele moaţelor.

Nu au lipsit  nici plăcintele moţeşti, savurate de toţi cei prezenţi. Alături de moţii din Ianculeşti  au adresat un salut de bun venit oaspeţilor şi tinerii recitatori din Ianculeşti, Georgiana Trif şi Marcel Ursan.

Poeziile lor au bucurat sufletul  auditoriului  bucuros că a descoperit  o comunitate românească ce îşi păstrează obiceiurile şi tradiţiile româneşti.

De la Marna Nouă  profesorii au ajuns la Carei . Autocarul a parcat la umbra tuielor  ce păzesc Monumentul Ostaşului Român de orice privire …indiscretă.

La Castel au făcut un tur al interiorului ghidaţi  de consilierul municipal Hago Nandor care este şi şef secţie Muzeu Carei.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu