Spirit civic la un tânăr de 19 de ani din Satu Mare

• publicat la: 17 iulie 2017
Spirit civic  la un tânăr de 19 de ani din Satu Mare

În data de 13  iulie a.c., tânărul, martor fiind la un eveniment rutier,  a intervenit în sprijinul poliției, în sensul că în timp ce se afla în timpul programului de lucru ca și taximetrist, a  urmărit un TIR, concomitent cu apelarea Serviciul Apeluri de Urgență 112,  care după ce a provocat distrugeri în lanț pe strada 1 Decembrie și-a continuat drumul spre ieșirea din oraș.

În fapt, un bărbat de 35 de ani din Serbia, conducând un autotractor cu semiremorcă pe strada 1 Decembrie, dinspre  Piaţa Libertăţii spre strada Vasile Lucaciu, în zona de acţiune a indicatorului „Interzis accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 3.5 tone”, efectuând o manevră de întoarcere fără să se asigure  corespunzător, a acostat  cu semiremorca cablurile de fibră optică ale MAI  care la rândul lor au antrenat în cădere şi au smuls ţeava de gaz de la un imobil situat pe strada 1 Decembrie, precum şi jgheaburile pentru scurgerea apei pluviale ale aceluiași imobil.

Conducătorul auto vinovat de producerea evenimentului, a părăsit locul faptei, dar a fost reperat de polițiștii rutieri sătmăreni la ieșirea din localitatea Ciuperceni, cu ajutorul tânărului care  s-a deplasat în urma lui.

După interceptare, cel de la volanul TIR-ului a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii au luat faţă de acesta măsura sancţionării contravenţionale .

Pentru conduita adoptată și pentru promovarea actelor de acest gen, tânărul a fost invitat la sediul Inspectoratului Județean de Poliție, unde a fost felicitat de conducerea unității și de președintele Consiliului Teritorial al Corpului Național al Polițiștilor .

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare mulţumește cetăţenilor care îşi asumă un rol activ în viaţa comunităţii și care vin în sprijinul oamenilor legii!

Lasati un comentariu