Tabăra de cultură şi spiritualitate pentru copiii românilor din Spania

• publicat la: 24 iulie 2017
Tabăra de cultură şi spiritualitate pentru copiii românilor din Spania

Tineri și copii români din comunitățile din Madrid (Boadilla del Monte, Brunette), Malaga, Murcia, Roquetas del Mar și Almeria au participat în perioada 17-22 iulie 2017 în tabăra de cultură şi spiritualitate de la Almeria.

Cei prezenți în tabără au afirmat că este o experiență de neuitat datorită activităților religioase îmbinate cu cele de educație nonformală și de cultură și civilizație românească. Atelierele au fost primite cu multă plăcere de tinerii români, mai ales că nu în fiecare an au posibilitatea de a se întoarce în România, la cei dragi.

Jocuri creative, întreceri sportive,  activități cultural-artistice și spirituale, multe informații interesante despre România, cursuri de limba şi literatura română, istorie, tradiţii şi obiceiuri româneşti și multă voie bună au fost ingredientele principale ale taberei de cultură și civilizație românească de la Almeria.

La finalul cursurilor, participanții au primit din partea IEH diplome de participare.

Tabăra de cultură şi spiritualitate de la Almeria a fost este cea de-a doua dintr-o serie de trei tabere care au loc în perioada 2 iulie – 27 august 2017, în Almeria și Madrid, Spania.

Taberele sunt realizate în baza parteneriatului dintre Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Episcopia Ortodoxă Română din Spania şi Portugalia și Asociația „Nepsis Spania”.

Lasati un comentariu