Prima seară a Festivalului de Folclor al Naţionalităţilor

• publicat la: 5 august 2017
Prima seară a Festivalului de Folclor al Naţionalităţilor

Vineri, 4 august 2017, în Parcul dendrologic din municipiul Carei a debutat prima ediţie a Festivalului de Folclor al Naţionalităţilor, eveniment desfăşurat în cadrul „CAREI FEST 2017”.

Organizat în premieră la Carei, Festivalul de Folclor al naţionalităţilor a adus în faţa careienilor ansabluri folclorice, dansatori şi solişti de muzică populară care au prezentat publicului careian muzica şi dansul specific comunităţii pe care o reprezintă.

Formaţia Rigófütty din Carei a deschis evenimentul cu o serie de cântece din Sămtar, după care au urcat pe scenă primi invitaţi ai serii, Fanfara din Nyírbátor, care a prezentat un program complex de cântece de fanfară dar şi muzică de film sau prelucrări după melodii cunoscute.

Ansamblul folcloric Rekettye a oferit de asemenea un recital foarte apreciat de cei prezenţi, dansatorii, soliştii vocali, instrumentiştii la ţiteră şi fluier fiind aplaudaţi din plin la finalul momentului.

Seara a fost încheiată de o gală de operetă de excepţie, în compania „Operett Group Projekt”, format din soliştii, instrumentiştii şi o parte din corpul de balet al Operei Maghiare din Cluj-Napoca. Artiştii clujeni au sedus publicul din Carei cu un amplu program de canţonete şi şlagăre de operetă. Costumaţiile deosebite, vocile puternice şi graţioase, completate de balerinii şi balerinele din corpul de balet, respectiv acompaniamentul instrumentiştilor au reprezentat ingredientele unei seri pline de bună dispoziţie în cadrul primei seri a festivalului de folclor din Carei.

Organizatorii evenimentului au fost: Direcţia de Cultură şi Sport Carei, Centrul Cultural Carei, Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Carei.

Prezentatorii evenimentului au fost: Járay Zsanett şi Adrian Ştefănuţi.

Lasati un comentariu