Primăria Carei nu are puncte de prim ajutor pentru caniculă. Recomandări doar pentru protejarea animalelor

• publicat la: 1 august 2017
Primăria Carei nu are puncte de prim ajutor pentru caniculă. Recomandări doar pentru protejarea animalelor

Astăzi, în muncipiul Carei nu au existat puncte de prim ajutor pentru protejarea persoanelor afectate de caniculă. 

Judeţul Satu Mare  se află astăzi sub cod galben de caniculă. Începând de mâine s-a emis  cod portocaliu. Pentru vineri și sâmbătă s-a emis un cod roșu de caniculă.

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 și 39 de grade. Pragul critic de 80 de unităţi pentru  indicele temperatură-umezeală (ITU)  va fi depăşit  iar  temperaturile  maxime  vor ajunge    frecvent între 39 și 42 de grade la umbră.

Urmare a acestor condiţii , Primăria Municipiului Satu Mare și Apaserv SA  au anunţat măsuri în sprijinul  sătmărenilor. Corturi răcoroase cu personal medical şi  butelii de apă sunt la dispoziţia celor  mai afectaţi de caniculă. Am văzut astăzi la Satu Marer astfel de corturi în diferite zone ale oraşului.

Nu şi la CAREI.  Primăria Carei a postat pe pagina sa de Facebook  ,,Măsuri de prevenire și reducere a efectelor temperaturilor ridicate în cazul animalelor,,

Aţi citit bine. Pentru animale există preocupare la Primăria Carei dar pentru careieni, nu.

Temperaturile sunt deoaebit de ridicate dar în oraş nu vezi ţipenie de cort pentru ajutor.

Buletin de Carei   solicită Primăriei Carei să ia măsurile cuvenite pentru astfel de situaţii în vederea protejării populaţiei.

 

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu