Rodion Suchman din Chişinău câştigă titlul de Strongman Carei 2017

• publicat la: 10 august 2017
Rodion Suchman din Chişinău câştigă titlul de Strongman Carei 2017

Fit Force Carei  în parteneriat cu Direcţia de Cultură şi Sport Carei a organizat  joi,10 august  2017 ,  concursul Strongman Carei editia a 10-a.  Cei 12 concurenti din 3 tari au avut de trecut 5 probe:

1. rostogolirea unor anvelope de  300 kg și 400 kg de cate 3 ori

2. ridicarea  unui buștean de 120 kg deasupra capului intr-un timp dat

3. îndreptări cu o mașină

4. căratul greutăților pe o distanță de 5 metri: o nicovala de 120 kg, un butoi de  150 kg si o greutate  dreptunghiulara de 200kg

5. ridicarea si mentionerea  unui butoi la nivelul umerilor

Cei trei arbitri au fost  Daniel Mureșan, Florin Lupas, campion la concursuri internaționale de powerlifting, membru al echipei naționale de powerlifting a României și Mircea Pârjol , campion la concursuri internaționale de strongman.

Probele nu au fost deloc usoare ca dovadă că după prima probă unul dintre sportivii din Ungaria s-a accidentat si nu a mai reusit să termine competiţia.

Clasamentul in urma probelor desfăşurate

Proba 1 : 1. Konya Gergo (Csardaszalas, Ungaria) 2. Vlad Leahu poreclit  Tancul (Bucureşti) şi 3. Juhasz Peter (Mad, Ungaria).
Proba 2: 1. Suchman Rodion (Chişinău, Republica Moldova) cu 10 ridicari in 90 de secunde  2. Juhasz Peter (Mad, Ungaria) şi 3. Vlad Leahu  (Bucureşti).


Proba 3: 1. Suchman Rodion, Chisinau  2. Juhasz Peter, Ungaria  şi 3. Vlad Leahu, Bucuresti
Proba 4: 1. Suchman Rodion in 19 secunde toate cele 3 greutati, 2. Juhasz Peter, 20 de secunde şi 3. Konya Gergo.
Proba 5: 1. Zokolicza Csaba (Hajduszoboszlo, Ungaria), 2. Suchman Rodion, 59 s  şi 3. Vlad Leahu cu 58,9s.

Premiile au constat in diplome, medalii  si bani.

Urmare a punctajelor de la cele 5  probe, ediţia din acest an a Strongman Carei a fost câştigată de  sportivul din Chisinau , Suchman Rodion . La cei 31 de ani ai săi Rodion  este un adevărat Hercule. Au fost probe la care părea că se joacă. Nicovala de 120 de kg sau butoiul de 150 de kg păreau  greutăţi obisnuite în bratele sale.

Rodion a fost secondat de  Juhasz Peter din Mad, Ungaria. Locul trei a fost adjudecat de către  bucuresteanul  Vlad Leahu  poreclit Tancul, in vârstă de 23 de ani. Au urmat apoi pe podium  Zokolicza Csaba din Hajduszoboszlo, . Konya Gergo din Csardaszalas,  Vadim Smoleac de 49 de ani din Chişinău,  Biro Istvan  din Kunszentmarton,  Blasko Szabolcs din Kemencepatak,  Bogdan Stanciu din Craiova,  Dula David  din Gonc,  Gunyecz David din Nagykallo şi  Csekk Sandor  din Kallosemjen.

Pe tot parcursul competitiei concurentii au fost incurajati de catre publicul numeros dar si de organizatori.

Imagini de la concursul Strongman aici

https://www.facebook.com/pg/buletindecarei.ro/photos/?tab=album&album_id=1906629312918671

Buletin de Carei

Lasati un comentariu