Un cititor careian semnalează invazie de ambrozie, iarba pârloagelor

• publicat la: 29 august 2017
Un cititor careian semnalează invazie de ambrozie, iarba pârloagelor

Unul dintre cititorii fideli ai Buletin de Carei  ne semnalează o problemă acută cu care se confruntă. Ambrozia. Iarba pârloagelor. O plantă care provoacă alergii. Problema nu este doar a celor care locuiesc pe strada Tireamului ci şi a locuitorilor de pe alte străzi din oraş  unde ambrozia creşte în voie pe spaţiul public.

Acesta este mesajul primit pe adresa redacţiei…

,,Bună ziua! Aș vrea să adaug câteva cuvinte  și poze la articolul publicat , în data  de 22 august ”Ambrozia, la liber la Carei”. Pe stada Tireamului , ambrozia e înaltă  de 1.5 m, de a lungul drumului principal (cât vezi cu ochii)… pentru cei alergici care trăiesc în  zonă, aerul e irespirabil în această perioadă.

Această plantă  periculoasă se înmulțește an de an, crește tot mai înaltă și nimeni nu ia nicio măsură, probabil cei care ar trebui să se ocupe de acest lucru , din fericire , nu suferă de boli provocate de această plantă, nu știu cum e să locuiești într-o zonă invadată de ambrozie, și să ai nevoie de soluție de inhalant presurizată ca să poți respira. Chiar și indicatorul plasat la marginea drumului e acoperit de planta înaltă. Nu știu  unde aș putea apela pentru rezolvarea problemei. Cine e răspunzător  pentru această situație? ,,

Cine se încumetă să răspundă la această întrebare? Sau cine se încumetă să rezolve această problemă?  Chiar nu se pot întreţine spaţiile verzi din Carei de pe domeniul public?

Până anul trecut APM Satu Mare se implica în stârpirea acestei plante şi făcea apel la  autorităţile administrației publice locale să acordă o atenţie corespunzătoare combaterii acestei specii de plantă invazivă atât în intravilanul localităților cât și din zonele învecinate. Cine mai atrage atenţia administraţiei locale acum?

Lasati un comentariu