Zilele Iancului din Ianculeşti aşteaptă să fie promovate de Primăria de care aparţine satul

• publicat la: 20 august 2017
Zilele Iancului din Ianculeşti aşteaptă să fie promovate de Primăria de care aparţine satul

Încă nu a apărut pe pagina Primăriei Carei anunţul privind Zilele Iancului din satul Ianculeşti ce aparţine de UAT Municipiul Carei. Primăria Carei şi Consiliul Local figurează  pe afiş ca organizator.  Pagina Primăriei cuprinde manifestări postate ulterior apariţiei afişului cu Zilele Iancului pe blogul finului primarului. Ultimele două postări de pe pagina Primăriei Carei sunt  din 18 august cu Zilele Ungariei şi  din  14 august 2017 cu rezumatul AugustFest.

Nu este pentru prima dată când Primăria Carei nu face cunoscută această manifestare  anuală din  singurul sat aparţinător. În satul de moţi Ianculeşti Căminul Cultural nu este funcţional deoarece nu se reabilitează de către Primărie iar pe HARTA CAREI de pe site ul Primăriei Carei apar 2 obiective  dedicate lui Avram Iancu deşi unul dintre ele reprezintă statuia eroului necunoscut ce a luptat pentru eliberarea satului în 1944.

Duhul lui Avram Iancu se pare că încă dă fiori celor ce nu îl iubesc.

Zilele Iancului din satul Ianculeşti vor avea loc aşa cum a mai mentionat, în data de 27 august 2017.  Alături de Sava Negrean Brudaşcu vor mai evolua Mariana Anghel, Ansamblul Cununiţa, Doruri Sătmărene, Leontina Dorca  şi Carmen Maria Sas, începând cu ora 17,00.

Vă reamintim că la ediţia din anul trecut au cântat pe scena de la Ianculeşti  Veta  Biriş şi Ionuţ Langa dar niciunul dintre aceştia  nu au  avut în repertoriu cântece din Ţara Moţilor sau  cântece de ţară şi neam.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu