Update: Accident cu un autocar între Petresti si Piscolt. Sârbii veneau la lucru în Satu Mare

• publicat la: 11 septembrie 2017
Update:  Accident cu un autocar între Petresti si Piscolt. Sârbii veneau la lucru în Satu Mare

UPDATE:

Potrivit unor surse aflate la fata locul accidentului, sarbii din autocar veneau  din Serbia la munca în Satu Mare pentru una din filialele angajatorului german din localitate. Acestia sunt cazati la 2 hoteluri din Satu Mare pe perioada celor 2 saptamani în care lucreaza in oras. Garnitura de angajati se schimba la fiecare 2 saptamani. La unitatea de productie din Satu Mare mai sunt adusi lucratori si din Balti, Republica Moldova.

Comunicat Politie

La data de 11.09.2017, la ora 18.08, I.P.J. Satu Mare a fost sesizat prin apel 112 despre faptul că între localitățile Petrești și Pișcolt s-a produs un eveniment rutier.

La fața locului au intervenit echipaje de poliție din cadrul Poliției Municipiului Carei și din cadrul Serviciului Rutier, care au stabilit faptul că două autovehicule, care circulau din sensuri opuse pe DN 19, s-au acroșat în momentul trecerii unuia pe lângă celălalt, din motive neelucidate încă.

În fapt, unul dintre vehicule era un autocar înmatriculat în Serbia, cu 36 de pasageri sârbi,  condus de un cetățean sârb în vârstă de 31 de ani și circula din direcția Oradea către Satu Mare, iar cel de-al doilea vehicul era o autoutilitară condusă de un bărbat de 24 de ani din comuna Foieni, județul Satu Mare.

În urma impactului, autocarul a părăsit partea carosabilă și a intrat în șanțul din partea dreaptă a direcției sale de mers, fapt ce a condus la rănirea mai multor persoane, fiind necesară intervenția echipajelor de salvatori din cadrul SMURD și Serviciului Județean de Ambulanță.  12 persoane din autocar au fost transportate la Spitalul Județean Satu Mare pentru investigații, iar pentru o altă persoană a fost solicitat un elicopter SMURD, cu care aceasta a fost transportată la spitalul din Oradea.

Traficul rutier a fost întrerupt pe perioada cercetărilor, fiind luate  măsuri de degajare a părții carosabile în cel mai scurt timp posibil.

Dinamica și cauzele producerii accidentului rutier, urmează să fie stabilite după identificarea tuturor circumstanțelor în care acesta a avut loc.

Cercetările continuă.

––––––––––––––

Un nou accident de circulatie pe DN19 intre Petresti si Piscolt intre un autocar si o masina utilitara.  SMURD ul si pompierii au descins la fata locului.

Autocarul transporta 37 de cetăţeni de naţionalitate sârbă. În urma impactului cu autoutilitară au fost  cinci  răniţi.

vom reveni cu amanunte.

 

Lasati un comentariu