Artist careian neinvitat la prima ediţie a Festivalului „Karul Art” dedicat artiștilor careieni

• publicat la: 5 septembrie 2017
Artist careian neinvitat la prima ediţie a Festivalului „Karul Art” dedicat artiștilor careieni

Duminică, 3 septembrie 2017, începând cu ora 16.00 la manejul din Parcul Dendrologic din Carei a debutat  prima ediție a Festivalului „Karul Art”, eveniment dedicat artiștilor careieni. Doar că nu au fost invitaţi toţi artiştii careieni de către organizatori. Monica Mocianu este un artist plastic careian născut intr-o familie de artişti. Un artist cunoscut de către toţi careienii inclusiv  de către organizatori. Tatăl ei, Valer Mocianu a fost şi el artist plastic. In fiecare vară, Monica revine la casa părintească din Carei.

An de an, la casa părintească din Carei vin careieni stabiliţi în Ungaria sau Germania dar nu numai pentru a achiziţiona lucrările sale sau ale tatălui sau. Monica Mocianu a absolvit Liceul de Arte din Cluj Napoca şi apoi Institutul de Arte Plastice ,,Ion Andreescu,,  ca şefă de promoţie dar pentru organizatorii careieni nu a fost un motiv  de mândrie …careiană.

Că doar trăim în oraşul în care monumentele româneşti sunt împrejmuite cu perdele forestiere pentru a fi cât mai puţin vizibile.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu