Festival Internațional de Teatru la Satu Mare. Program

• publicat la: 8 septembrie 2017
Festival Internațional de Teatru la Satu Mare. Program

În perioada 14 – 24 septembrie 2017, Teatrul de Nord Satu Mare – secția română și Trupa Harag György – dă startul Festivalului Internațional Multicultural de Teatru – TRANZIT FESzT.

Anul 2017 a plasat Teatrul de Nord pe două coordonate: tradiție și noutate. Festivalul Internațional de Teatru a ajuns la a 16-a ediție în haine cu totul noi și o imagine proaspătă, iar clădirea Teatrului, veche de peste o sută de ani, reabilitată de curând, își așteaptă spectatorii în cele mai bune condiții pentru a urmări cele mai noi producții ale unor teatre de tradiție din țară și din străinătate.

Festivalul TRANZIT FESzT stă sub semnul multiculturalității fiind organizat de cele două secții ale Teatrului de Nord și având ca scop promovarea diversității expresiei culturale.

Timp de 10 zile, spectatorii sătmăreni pot vedea 20 de spectacole din 16 teatre și companii teatrale venite din cinci țări. Personalități care au depășit ca notorietate garnițele propriei țări, precum Andrei Șerban, Tompa Gábor, Mihai Măniuțiu, Alexandru Dabija sau Marcel Iureș vor fi prezenți, prin intermediul creațiilor lor, la întâlnirea cu publicul iubitor de teatru din Satu Mare.

Vor avea titrare în limba română și în limba maghiară spectacolele de la Sala mare și cele de la Casa de Cultură.

Spectacolele și celelalte evenimente au loc în Sala Mare și Sala Studio a Teatrului de Nord, la Casa de Cultură, pe scena mobilă de la Turnul Pompierilor, în barul Teatrului și pe strada Horea.

Organizator: TEATRUL DE NORD SATU MARE – Secția Română și Trupa Harag György

Parteneri: Consiliul Local Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare

Sponsori principali: ELECTROLUX, GENERALI

Sponsori:  INFOCENTER SRL, SAMFERO, NAGY TEXTILE SRL, DERȘIDAN, YODAYOGA, DECOLUX, NEON, ROMARTA, AUTOREFLEX

www.teatruldenord.ro

https://www.facebook.com/tranzitfeszt/

 Program Festival

Tranzit FESZT programul festivalului

Lasati un comentariu