Manipulare ordinară a primarului împotriva ASTRA Carei

• publicat la: 18 septembrie 2017
Manipulare ordinară a primarului împotriva ASTRA Carei

In cadrul sedintei extraordinare de astăzi, 18 septembrie 2017, consilierii au fost invitati să voteze pentru alocarea de fonduri nerambursabile pentru activitati culturale si sportive ale organizatiilor non profit. Au depus proiecte conform anuntului pentru sesiunea a doua de proiecte mai multe organizatii locale printre care si ASTRA Carei.  Si de aceasta dată singurul consilier care  nu a inteles statutul si faptul ca ASTRA Carei deruleaza activitati culturale doar in mun.Carei a fost  presedinta Comisiei Juridice, av.Eva Mărgineanu.  Domnia sa a afirmat ca nu intelege ce e cu asociatia si despărtămintele si deci…,,consider că documentele nu sunt in regulă  iar Comisia de Evaluare si-a depăsit competentele…,,

Afirmatiile sale sunt deosebit de grave si aduc atingere unei Comisii de Evaluare din cadrul Primăriei Carei.  In aceste conditii, dupa aceste afirmatii, ar trebui ca aceasta Comisie de Evaluare sa fie cercetata pentru abuz.  Mai mult, presedinta Comisiei Juridice considera ca nu am calitatea sa cer aceasta finantare si solicita conducerii de la Sibiu sa desemneze oricare alta persoana ca sa  ceara finanatare.

Dar  la final, surpriză,  presedinta Comisiei juridice a votat in favoarea acordării sumei de 10 mii lei pentru manifestarea din octombrie 2017 organizata de ASTRA Carei cu participare nationala si   internationala, in total 250 de participanti. Cine să mai inteleagă  atunci  rostul acelor iesiri din timpul sedintei?

In luna mai, in calitate de presedinte al Despartamantului ASTRA Carei  am solicitat o intrevedere cu primarul Kovacs pentru a propune o colaborare intre Primaria Carei la organizarea unei manifestari culturale  de amploare, impreuna cu Academia Romana si alte foruri inalte de cultura din Romania.  Am fost refuzată cu  mai multă  sau mai putină  elegantă  asa că  am depus, potrivit Legii 350 un proiect atat la Primăria Carei cat si la Consiliul Judetean. Comisia de evaluare de la Consiliul Judetean nu a găsit nici un document nelalocul lui si a semnat cu ASTRA Carei un contract de finanatare fără ca cineva să fie deranjat de activitătile culturale ale ASTRA Carei, mai mult , conducerea si-a exprimat chiar dorinta de a avea intalniri cu participantii din mediul academic ce vor sosi la Carei la mijlocul lunii octombrie la evenimentul istoric  pentru orasul nostru care este cea de-a 112-a Adunare Generală  ASTRA.

Se pare că cei din conducerea orasului Carei nu sunt incantati de manifestările romanesti din Carei si  nu numai ca se sustrag de la mediatizarea si sustinerea lor dar mai pun si piedici organizatorilor. Presedinta Comisiei Juridice nu a fost curioasa sa afle din ce fonduri au fost organizate timp de 3 ani de zile numeroase activitati culturale si este deranjata doar de cea de-a 112-a Adunare Generala a ASTRA de la Carei din perioada 13-15 octombrie 2017.

Desi in calitate de primar si de  persoană cu studii superioare  Kovacs Eugen intelege foarte bine ca Asociatiunea ASTRA Carei este una si societatea editoare a Buletin de Carei este alta, acesta prefera sa manipuleze in mod ordinar opinia publica  si sa faca rapsunzatoare Asociatiunea ASTRA Carei pentru materialele publicate in Buletin de Carei considerandu-le ca ponegritoare. Fiecare careian sau cetătean care are notiunea cititului si a văzului poate constata că materialele ce apar in Buletin de Carei sunt  insotite de imagini si documente  ce confirmă  cele scrise asa că  de unde atata inversunare si proliferare de minciună  din partea unui primar al unui oras multietnic?

Să fie supărat că am sesizat cum este maghiarizat orasul  pas cu pas, că am reusit să readucem limba romană in clasele de meserii din oras  sau că am depus o solicitare de intrare in legalitate pentru punerea in valoare a monumentului de for public din centrul orasului? De  unde atata  aversiune pentru tot ce este romanesc  si nu puteti controla domnule primar?

Asociatiunea ASTRA Carei militează  pentru păstrarea si promovarea culturii romane si nu este impotriva niciunei alte culturi. Am militat constant si pentru amplasarea bustului lui Mihai Eminescu , poetul nostru national fapt ce nu are nici o legătură cu activitatea UDMR Carei  cum ati incearcat  să insinuati la sedinta de astăzi domnule primar  Kovacs.

,,indemn consilierii să voteze in bloc toate proiectele chiar dacă o asociatie ponegreste mereu orasul si UDMR , consilierii… nu stiu dacă merită  să  primeasca banii dar vom vota , să inghitim si gălusca asta, nu sunt indiferent si nici nu suport critici nedrepte...,,  o declaratie cat se poate de melodramatică dacă nu esti la curent cu toate datele din primăria Carei, o declaratie care poate scoate chiar lacrimi celor care ascultă fără să aibă nici o informatie, mai ales dacă  nu au citit in ultimii ani Rapoartele Curtii de Conturi care arata prejudiciile de la PrimariaiCarei.

Doar in ultimul Raport au fost constatate prejudicii de peste 5,77 milioane de lei noi la Primaria Carei iar  cladirea in care functioneaza Primaria Carei a inghitit peste 2 milioane de euro pentru ca sa fie si acum plina de igrasie iar  din sala festiva sa  lipseasca orice element romanesc.

Aveti aici Raportul complet care atesta prejudiciul si care nu este intocmit nici de ASTRA Carei si nici de Buletin de Carei ci de o institutie a statului roman.

UATM Carei

De la votul final al acestui proiect s-au abtinut consilierul Ilie Ciuta si Hago Nandor in calitate de presedinte al asociatiei fotografice Venig Laszlo care a depus un proiect pentru obtinerea unei finantari.

Daniela Ciuta

comentarii

de Buletin de Carei la 18 septembrie 2017 - 20:40

Stam foarte bine! Am platit in avans pe intreg anul pentru ambele panouri deci le ramane si ceva dobanda pe sumele incasate in avans. Ceva dovezi care sa ateste ca nu este platit aveti..? Daca tot acuzati trebuie neaparat sa aveti si dovezi ca altfel se cheama ca sunteti mincinos. In ce priveste primarul e bine sa il lasati sa caute un mod de a-si plati datoriile la buget. Statul roman i-a permis sa i se retina din salar pentru plata lor si tot nu este multumit.

Lasati un comentariu