Dezinformare în limba maghiară după şedinţa extraordinară

• publicat la: 27 octombrie 2017
Dezinformare în limba maghiară după şedinţa extraordinară

Consilierul Ilie Ciută a intrat din nou în atenţia consilierului personal al primarului Kovacs prin luarea sa de poziţie faţă de administraţia actuală.  Pentru a nu ieşi în evidenţă faptul că administraţia locală a oferit  DATE ERONATE   consilierilor a fost lansată o  dezinformare la adresa consilierului Ciută, cel pe care primarul nu a reuşit pe nici o cale să îl subordoneze politic, economic sau în alt mod.

La şedinţa extraordinară de Consiliu Local din data de 26 octombrie 2017, consilierul Ilie Ciută a venit în stilul său caracteristic deja, adică cu temele făcute.  A fost singurul care  a avut curajul să afirme  că organigrama din primărie se află la mai multe  modificări în acest an , funcţie de persoanele  care vor veni pe anumite posturi. Tot consilierul Ciută atrage atenţia la şedinţele de consiliu asupra lipsei Rapoartelor de specialitate care trebuie să însoţească obligatoriu fiecare proiect de hotărâre sau asupra lipsei unor documente contabile atunci când se discută despre aprobarea cheltuirii execedentului de la Spitalul Municipal. Sunt câteva din aspectele pentru care  consilierul Ciută nu este agreat de administraţia Kovacs-Keizer.

În articolul scris de consilierul din Căpleni al primarului  Kovacs apare faptul că afirmaţiile consilierului Ciută referitoare la data editării Bibliei maghiare   sunt greşite.

https://anziksz.com/2017/10/26/aggalyosnak-tettetett-akadekoskodas/

Ca  un consilier conştiincios, Ilie Ciută a consultat materialele primite de la Primărie pentru această şedinţă.  În Raportul de Specialitate emis de serviciul  de contabilitate-buget, semnat de Ludescher Beatrix apare negru pe alb că se alocă 16.660 lei din capitolul ,,Cultură,recreere şi religie,, pentru amplasarea monumentului traducătorului Bibliei în limba maghiară editată în localitatea Viszoly în anul 1594. Data întocmirii acestui Raport este 24 octombrie 2017.

Nici în Raportul de specialitate semnat de şef birou Urbanism Egli Sebastian datele nu sunt diferite. Raportul numărul 109 din 23 octombrie 2017 menţionează că Biblia la car ese face referire a fost editată în localitatea Viszoly în anul 1594.

Deci niciunul dintre aceste Rapoarte de Specialitate ale unor departamente din Primăria Carei nu consemnează anul 1590 ca an al tipăririi Bibliei ci anul 1594. Să înţelegem că documentele oferite în mapa consilierilor înainte de şedinţă nu sunt conforme cu realitatea?

În legătură cu votul la care face referire consilierul personal al primarului Kovacs, potrivit căruia colegul liberal Racolţa nu ar fi votat la fel cu Ilie Ciută, îi aducem aminte că nu mai departe de săptămâna trecută , la şedinţa extraordinară în care au fost votaţi membrii în Consiliile de administraţie din şcoli consilierul Racolţa a primit 9 voturi din cele 19 totale în condiţiile în care sunt doar 7 consilieri  de la partidele româneşti. Deci 2 membri ai UDMR au votat împotriva  desemnării doar de consilieri UDMR la Liceul Teoretic.  Să fie un început de ,,răzmeriţă,,   în  formaţiunea stat din Carei? Impunerea dictaturii  să nu fie pe placul tuturor?  Că doar la Liceul Teoretic sunt clase româneşti şi maghiare în proporţie de 50-50% iar  cei 4 consilieri trimişi  de Consiliul Local sunt doar de la UDMR.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu