Mesajul Preasfințitului Bercea la cea de-a 112-a Adunare generală ASTRA Carei 13-15 octombrie 2017

• publicat la: 13 octombrie 2017
Mesajul Preasfințitului Bercea la cea de-a 112-a Adunare generală ASTRA Carei 13-15 octombrie 2017

Un gând pentru ASTRA și Astriști

Despărțământului Carei al Asociațiunii Transilvane pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român este gazda celei de-a 112-a Adunări Generale. În aceste zile vor fi la Carei, în mod spiritual,  Avram Iancu, Simion Balint și Axente Sever părinții fondatori ai ”Asociației literare române” împreună cu toți cei care au făcut parte de-a lungul anilor din ASTRA, împreună cu noi cei de astăzi. De dincolo de zări binecuvântează, tot în mod spiritual, Adunarea Asociațiunii marii arhierei Alexandru StercaŞuluţiu mitropolitul de la Blaj împreună cu Andrei Şaguna mitropolitul de la Sibiu.

 „Per aspera ad astram“! Convocați astăzi sub aceste auspicii la Carei, în anul Domnului 2017, Astriştii au datoria să fie profeți ai timpurilor noi într-o Europă a popoarelor; să considere jertfa înaintașilor sursa de valori perene de transmis generațiilor care vin; să impregneze Literatura Română și Cultura Poporului Român cu valorile Evangheliei ca parte din marea literatură și cultură a neamurilor. „Mărire înaltă, v-a urzit/ În lume Domnul Sfânt/ Datori sunteți să vă-mpliniți/ Menirea pe pământ!“

 Cu aceste gânduri îl rog pe bunul Dumnezeu să binecuvânteze mereu cu harurile și darurile Sale Asociațiunea și pe toți membrii ei.

+ Virgil Bercea

Episcop de Oradea

 

Lasati un comentariu