Andrei Păunescu denigrat de finul primarului careian susţine păstrarea bustului lui Avram Iancu. Limba română se vorbeşte din nou în clasele de meserii după intervenţia Buletin de Carei

• publicat la: 7 noiembrie 2017
Andrei Păunescu denigrat de finul primarului careian susţine păstrarea bustului lui Avram Iancu. Limba română se vorbeşte din nou în clasele de meserii după intervenţia Buletin de Carei

Vă mai amintiţi că în decembrie 2016 finul primarului careian îl făcea pe artistul şi profesorul Andrei Păunescu  nici mai mult nici mai puţin decât…,,şoptitor imbecil,, ?  Şi doar pentru că a avut curajul să spună ceea ce finul scria din 2013 şi anume că bustul lui Avram Iancu se vrea demolat şi evident faptul că la Carei nu exista vorbire în limba română la catedrele claselor de meserii. Nici măcar în şoaptă.  Faptul a fost confirmat de  situaţia  existentă pe site ul Inspectoratului Judeţean Şcolar de la acea vreme. Sosirea la Satu Mare a celebrului artist Andrei Păunescu îi dă fiori finului de primar careian şi nu rezistă de a mai manipula încă o dată opinia publică de această dată doar de pe pagina sa personală nu şi de pe blogul său.  Să fie o reacţie la posibila vizită a lui Andrei Păunescu la Carei şi frica ca acesta să observe şi panoul  din centru ce promovează falsuri istorice şi o hartă în defavoarea românilor din oraş?

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/panoul-cu-informatii-turistice-din-centrul-careiului.html

Înainte cu 2 luni de intrarea în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, în  Sala Festivă a Primăriei Carei sunt pictate doar simboluri ale culturii maghiare în condiţiile în care Primăria Carei reprezintă şi românii şi maghiarii, cel puţin teoretic iar soclul pe care stă bustul Eroului Naţional Avram Iancu este total degradat.

În municipiul Carei există învăţământ  profesional în limba română abia după intervenţia Buletin de Carei. După semnalările noastre, din acest an şcolar  se vor putea pregăti în limba română şi ospătari, vânzători, plăpumari, sudori sau tapiţeri.

Aşa arăta anul şcolar trecut reţeaua de clase de meserii din Carei.

Din acest an Legea Educaţiei a intrat în vigoare şi la Carei datorită intervenţiei Buletin de Carei.

http://www.buletindecarei.ro/2016/09/au-disparut-clasele-de-profesionala-in-limba-romana-la-prestari-servicii-discriminare-in-forma-continua-la-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/06/careiul-a-ajuns-model-la-nivel-national-dupa-interventia-buletin-de-carei-pentru-respectarea-legii-educatiei.html

Tot datorită unei  intervenţii , de această dată a lui  Andrei Păunescu, încă mai avem bust al lui Avram Iancu deşi pe un soclu degradat.

http://www.buletindecarei.ro/2016/09/avram-iancu-eroul-national-al-ardelenilor-sta-la-carei-pe-un-soclu-deteriorat.html

Primăria Carei nu a reabilitat acest soclu cum nu a reabilitat nici un monument sau bust românesc din oraş.

Mai mult, Monumentul Ostaşului Român este înconjurat de o perdea forestieră de 9 m înălţime blocându-se  vizibilitatea sa.

http://www.buletindecarei.ro/2017/02/planul-de-impadurire-al-primariei-pentru-ascunderea-simbolului-romanesc-monumentul-ostasului-roman-a-dat-roade-carei-1988-vs-carei-2017.html

Românii din Carei nu beneficiază de informări despre evenimente culturale  concomitent cu cele în limba maghiară .

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/cititorii-romani-din-carei-sunt-cetateni-de-rang-2.html

Intrările la cimitirele româneşti sunt degradate  şi contrastează puternic cu cele de la cimitirele maghiare. A fost aprobat un proiect de reabilitare a lor acum 2 ani dar nu a fost pus în practică de administraţie.

Pentru monumentul religios dorit de primar în centrul oraşului, inscripţia în  limba română  apare abia după cea în limba maghiară. Iar pentru grupul statuar Ady Endre-Otilia Marchiş  au fost împărţite invitaţiile către episcopi pe data de 14 octombrie dar abia în şedinţa din 26 octombrie a fost solicitată aprobarea de amplasare.

Cei care cred că linişte înseamnă tăcere  faţă de tratamentul  discriminator aplicat românilor se înşală. Este doar complicitate şi laşitate din partea lor.  A fi român nu înseamnă a umbla cu capul plecat în faţa conducerii exclusiv UDMR din municipiul Carei.  Românii din Carei au datoria de a păstra şi proteja cultura lor şi personalităţile reprezentative, monumentele şi simbolurile lor dar mai ales limba românească. Îl aşteptăm  oricând cu drag  pe artistul român Andrei Păunescu, fiul fondatorului Cenaclului Flacăra,  Adrian Păunescu.

Andrei Păunescu va fi prezent la Satu Mare în zilele de 10 şi 11 noiembrie, cu ocazia Festivalului concurs de muzică folk în memoria lui Octavian Bud. În data de 11 noimebrie de la ora 18,00 va susţine un recital la Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare.

Buletin de Carei

 

comentarii

de Grigore la 8 noiembrie 2017 - 07:20

Pe statuia lui Eminescu ati pus si inscriptionari in limba maghiara?
Sovini imputiti!
P.S.: un roman

de nelu la 8 noiembrie 2017 - 08:40

orasul Carei este in Romania. ati uitat cumva?

Raspunsuri

Lasati un comentariu