Avalanşă de aprecieri pentru clipul video cu Andrei Păunescu la Carei

• publicat la: 13 noiembrie 2017
Avalanşă de aprecieri pentru clipul video cu  Andrei Păunescu la Carei

Clipul video care atestă  vizita din 12 noiembrie 2017  a lui Andrei  Păunescu la Carei are peste 11.600 de vizualizări, peste 200 de distribuiri  şi peste 205 comentarii . Aprecierile pozitive şi felicitările pentru  momentul folk din faţa bustului lui Avram Iancu de la Carei  nu lasă loc  de nici o altă interpretare.  Mai mult decât nesemnificativă reacţia unor nemulţumiţi de prezenţa la Carei a lui Andrei  Păunescu şi de rezistenţa unor români în faţa provocărilor.

Andrei  Păunescu a fost invitat la Satu Mare la prima ediţie a Festivalului concurs de muzică folk în memoria lui Octavian Bud.  Acesta a susţinut  sâmbătă 11 noiembrie 2017 la Casa de Cultură a Sindicatelor  un recital incendiar  alături de colegii săi de la Cenaclul Flacăra  şi de grupurile de folk işti veniţi la Satu Mare. Dacă la Satu Mare repertoriul patriotic românesc nu a deranjat  niciun bloger  şi nici presa scrisă,  la Carei  nu au lipsit atacurile.

Bustul lui Avram Iancu din Carei  a fost lăsat  să se degradeze  pentru ca  din 2013 să se propună  ,,scoborârea,,  lui de pe soclu sub motivul modernizării zonei  în fapt pentru  înlocuirea platoului pe care se adună românii la comemorarea Eroului Naţional  cu ronduri de floricele …ca la Viena.

Documentul  a fost  adus la cunoştinţa consilierilor în martie 2013 dar oficial Primăria nu  mai face nici o precizare.  Mai mult, Primăria nu a acordat alt loc pentru Monumentul foştilor refugiaţi  şi expulzaţi  în urma Dictatului de la Viena din 1940 decât spaţiul din jurul  monumentului lui Avram Iancu.

În timpul scurt de la aflarea veştii că Andrei  Păunescu va trece prin Carei în drum spre Zalău câţiva români    s-au adunat să îl întâmpine şi să cânte împreună melodii din repertoriul românesc. Clipul video a atras  în scut timp peste 11 mii de vizualizări şi sute de aprecieri.

Puteti vedea aici clipul video

https://www.facebook.com/AndreiPaunescuOficial/videos/1821405394816112/?hc_ref=ARTC97MejFeZJk7OavhUQOwkZwk4W6Er97Q6ZFFp_tjfOv1FBdwhlOmKLtyRAWZD4AA

Buletin de Carei

Lasati un comentariu