Carei, oraş istoric

• publicat la: 26 noiembrie 2017
Carei, oraş istoric

În urmă cu 5 ani, profesorul Mihai Bertieanu a scris un articol care este la fel de actual şi în ziua de azi. Domnia sa este acum preşedinte de Onoare al Asociaţiei foştilor refugiaţi şi expulzaţi în urma Dictatului de la Viena şi autor al momografiei satului de moţi, Ianculeşti, sat ce aparţine de Primăria Carei.

http://www.buletindecarei.ro/2012/11/orasul-carei-oras-istoric.html

În iulie 2014, consilierii liberali au propus acordarea Diplomei de Excelenţă pentru Profesorii Maria şi Mihai Bertiean cu ocazia celei de-a XV-a editii a Festivalului Zilele Iancului.

http://www.buletindecarei.ro/2014/07/distinctii-pentru-profesorii-bertieanu-aprobate-de-consiliul-local.html

Numele profesorilor  Maria si Mihai Bertiean este  adânc întipărit în amintirea a zeci de generaţii de elevi pe care i-au îndrumat. Monografia “Ianculeşti-un sat de moţi în câmpia Careiului “ îi are ca autori.

Frumoşii plopi ce străjuiesc drumul de intrare în Ianculesti dinspre Carei precum şi falnicii castani din sat,provin din pepiniera realizată de soţii Bertieanu  în sat. Microferma de pe lîngă scoala Ianculesti,înfiinţată  şi întreţinută de soţii Bertieanu, a devenit celebră nu numai in judet ci şi în ţară. Au fost recompensaţi cu diploma de Luminători ai satului din partea Consiliului Judeţean Satu Mare.

Dragi Cetăţeni al Municipiului Carei ! Pentru a cinsti aşa cum se cuvine Ziua Naţională a României, arboraţi drapelul naţional la fiecare casă   afirmă profesorul Mihai Bertiean.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu