Centenar Bogáti Sándor la Carei

• publicat la: 19 noiembrie 2017
Centenar Bogáti Sándor la Carei

Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, începând cu ora 16.00, în Sala Cavalerilor a castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției aniversare de acuarelă „Centenarium”, organizată în memoria artistului careian Bogáti Sándor, de la a cărui naștere se împlinesc 100 de ani.

Evenimentul a fost deschis de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, după care a luat cuvântul doamna Fogel Anna, învățătoare și fostă elevă a lui Bogáti Sándor, respectiv nepotul acestuia, Bogáti-Bokor Ákos, care a prezentat mai multe detalii inedite despre expoziție și alte evenimente pe care familia urmează să le organizeze în memoria artistului.

Expoziția cuprinde lucrări de acuarelă, realizate de Bogáti Sándor și selectate de membrii familiei și are o dublă semnificație, în acest an împlinindu-se 100 de ani de la nașterea artistului și 20 de ani de la trecerea acestuia în neființă.

Momentul muzical a fost realizat de nepotul artistului, Bogáti-Bokor Ákos, care a interpretat la pian mai multe fragmente din repertoriul clasic.

Expoziția va putea fi vizitată până la data de 3 decembrie 2017, conform programului Muzeului municipal Carei, de marți până duminică, între orele 9.00 – 16.30.

Lasati un comentariu