Cititorii români din Carei sunt cetăţeni de rang 2?

• publicat la: 7 noiembrie 2017
Cititorii români din Carei sunt cetăţeni de rang 2?

Carei, ora 12,22, 7 noiembrie 2017. Aflăm de pe blogul consilierului personal al primarului din Carei că dezvelirea grupului statuar Ady Endre şi Otilia Marchiş va avea loc în data de 18 noiembrie 2017 în prezenţa printre alţii a preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, a unui reprezentant al guvernului maghiar şi a doi episcopi.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea amplasării acestui grup statuar şi a sumelor alocate pentru el este datat 26 octombrie 2017.

Partea bună e că l-am determinat pe consilierul politician să scrie corect numele Otiliei Marchiş adică să nu îl maghiarizeze. La poreclele batjocoritoare nu a putut renunţa. Partea rea e că anunţul apare doar pe blogul consilierului plătit din bugetul careienilor nu şi pe paginile active ale Primăriei Carei.

https://anziksz.com/2017/11/07/kozteri-kozossegi-szobrok/

https://www.municipiulcarei.ro/stiri-carei/

Să înţelegem că cititorii de pagini de limbă română sunt de rang 2 şi au acces la informaţii publice abia după ce apar pe paginile de limbă maghiare păstorite de consilierul primarului preşedinte la UDMR Carei unde şi consilierul e membru în biroul municipal?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu