Concert Arhaic cu Florin Ștefan și Taraf de Cluj

• publicat la: 21 noiembrie 2017
Concert Arhaic cu Florin Ștefan și Taraf de Cluj

Sunteţi aşteptaţi cu drag la un concert acustic în care cântecele străvechi din Transilvania, moștenite de la dacii liberi se vor auzi în cele două parți ale concertului. Muzica din Maramureș, Țara Moților, Bistrița și de pe colinele Carpaților va răsuna cu instrumente arhaice în doine și cântece de voie bună, de drag și dor. Instrumentele muzicale rar întâlnite în prezent – naiul, lira, tulnicul, tilinca, zongora și fluierul vor fi acompaniate de ceteră, țambal, dobă și contrabas. Concertul  arhaic cu Florin Ştefan şi Taraf de Cluj  va avea loc duminică 17 decembrie 2017, la Cluj Napoca, de la ora 20,00 la Teatrul Naţional.

Florin Ştefan a pus bazele unui proiect unic în România, dar şi în Europa, folosind instrumente muzicale arhaice,  un repertoriu care  include muzică din folclorul tracilor. Vor fi prezentate cântece străvechi, cunoscute în zonele Maramureşului, Ţara Moţilor, Bistriţa, precum şi câteva piese ale lui Gheorghe Zamfir şi Fănică Luca (Doină din Ardeal, Ciocârlia etc).

Invitați speciali vor fi  Arleziana Dubail, Marinel Petreuș, Ducu Hotima, Daniel Leș.

TARAF DE CLUJ–-Ioan Baciu , Aladar Pusztai , Renato Pusztai , Sorin Zamfir , Carmen Jula , Anda Lostun Burlacu, Ioana Șișca, Călin Repciuc , Andy Ghost.

Lasati un comentariu