Înscrieri pentru Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun ediţia a IV-a

• publicat la: 24 noiembrie 2017
Înscrieri pentru Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun ediţia a IV-a

În aceste zile, colindătorii bat la “porțile” sufletelor noastre aducându-ne în case bucuria colindelor  străbune. Tradițiile, obiceiurile și colindele de Crăciun aduc lumină în ochii oamenilor de toate vârstele. Acesta este unul din motivele  pentru care  Asociaţiunea ASTRA Carei a decis să organizeze an de an un Festival de Datini şi Obiceiuri de Crăciun. Prima ediţie a acestui Festival de Datini a avut loc în decembrie  2014, la 3 luni de la reactivarea Despărţământului ASTRA Carei.

Frumuseţea acestor obiceiuri merită să fie împărtăşită şi tinerelor generaţii pentru a se putea asigura păstrarea lor  cu sfinţenie.

Şi pentru că suntem în postul Crăciunului, supranumit Postul Bucuriei, ce  ne pregăteşte pentru cea mai luminoasă sărbătoare creştină, Naşterea Domnului, se cuvine să fim mai atenţi la nevoile, necazurile  celor din jurul nostru, să fim mai milostivi.  ASTRA Carei a apelat în cadrul Festivalului de Datini la generozitatea participanţilor pentru a ajuta o tânăra, Erika Fenyes, pentru a putea continua tratamentul necesar pentru refacerea capacităţilor locomotorii pierdute  în urma unui accident rutier.

În acest an ne propunem să ajutăm persoanele din Carei care  nu au posibilitatea de a-şi procura cele necesare pentru încălzirea locuinţei lor. Şi nu sunt puţine acestea.

Ediţia din acest an a Festivalului de Datini, va avea ca motto..

,, Fii un înger de Crăciun,

Dăruieşte, fii mai bun!,,

Adresăm o invitație pe această cale  tuturor urătorilor, colindătorilor sau altor formaţii de amatori sau profesioniste de a se înscrie la această manifestare şi de a ne bucura împreuna de apropierea Praznicului Naşterii Domnului.

Sunt aşteptați copii, tineri şi mai puţin tineri, doritori de a ne face părtaşi la adevăratele comori ale neamului nostru, păstrate cu sfinţenie de-a lungul istoriei noastre milenare.

Festivalul va avea loc în colaborare cu Direcţia de Cultură Carei, în data de 17 decembrie 2017, la castelul Károlyi,  de la ora 17,30.

Pentru înscrieri, sunați la  0745 632 939 sau puteţi trimite un mesaj la adresa  culturacarei@yahoo.com  sau  dcscarei@gmail.com.

 

Despărţământul ASTRA Carei și Direcţia de Cultură Carei

 

comentarii

Lasati un comentariu