La Primăria Carei a modifica înseamnă a înlătura. Exemplu elocvent – panoul cu informaţii turistice din centru

• publicat la: 21 noiembrie 2017
La Primăria Carei a modifica înseamnă a înlătura. Exemplu elocvent – panoul cu informaţii turistice din centru

Instituţia Prefectului Satu Mare a remis primăriei Carei  o adresă prin care solicita modificarea informaţiilor istorice false afişate pe panoul cu informaţii turistice şi istorice despre oraş. Pentru că nu a reacţionat la această adresă, Prefectura Satu Mare a mai  trimis o solicitare Primăriei Carei în acest sens.

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/panoul-cu-informatii-turistice-din-centrul-careiului.html

Pe panoul cu amplasament  central  apăreau informaţii istorice eronate, contestate de către specialişti din cadrul Muzeului  Judeţean Satu Mare. Informaţiile false apar şi pe harta Carei care este distribuită peste tot şi apare chiar pe pagina Primăriei Carei.

Urmare a a dresei Prefecturii Satu Mare, Primăria Carei a înlăturat total partea istorică şi a afişat unele obiective din oraş . Decât să corecteze informaţiile greşite şi să le înlocuiască cu cele trimise de specialiştii de la Muzeul Judeţean mai bine au scos  de pe hartă partea cu istoricul oraşului!

Una din cele mai frumoase biserici româneşti din oraş,   biserica Sf. Andrei nu apare DELOC la fel cum nu apare nici pe Harta Carei. Oare de unde atâta înverşunare împotriva unei biserici româneşti?

Priviţi la harta Ianculeşti! Ca să nu apară trecut monumentul Ostaşului Necunoscut, a fost trecut de 2 ori …monumentul lui Iancu. Până şi numele Eroului Naţional AVRAM IANCU  deranjează administraţia careiană care acceptă apariţia lui doar ca Iancu!

Cei care locuiesc în Ianculeşti, satul de moţi care aparţine de Primăria Carei, sau cei care cunosc localitatea ştiu că locaţia Cămin Cultural trecută pe această hartă este total eronată! Nu există în apropiere de biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe  niciun Cămin Cultural. Acesta se află în spatele casei fostului delegat sătesc Oneţ Ioan de  la intrarea din sat. Aşa arată Căminul Cultural Ianculeşti din satul românesc  ce aparţine de Primăria Carei.

Panoul cu informaţii turistice din centrul Careiului redă în continuare informaţiile filtrate de adminsitraţia locală, fără biserica Sf. andrei, fără a fi trecute şi cartierele Mihai Viteazu 1 şi 2 şi fără a se menţiona Monumentul Ostaşului Necunoscut din Ianculeşti.

Câte adrese mai trebuiesc făcute pentru a restabili realitatea pe panoul cu informaţii turistice din Carei? Ce fel de joc e acesta domnule primar?

Buletin de Carei

comentarii

de Prof.Viorica Boldur la 21 noiembrie 2017 - 23:33

Întreb din nou:cine manifesta lipsa de respect fata de valorile cui?Adresez întrebarea comentatorilor care ii acuza pe romani de lipsa de respect.Iata o alta situație in care lucrurile arată exact invers si ni se ia in nume de rau daca protestam.Noi cerem respectarea legii si a adevărului!

Lasati un comentariu