Mesajul elevului care a desenat „Lupul Dacic”

• publicat la: 12 noiembrie 2017
Mesajul elevului care a desenat  „Lupul Dacic”

„Îl cheamă Ioan Dobrinescu, are 15 ani și a desenat lupul dacic care a supărat internetul. M-au atins vorbele lui… Și îmi e așa ciudă că mi-a fost lene să scriu în seara aia în care sărea fb-ul să denunțe dacopatia, că mă uitasem la toate logourile și că al lui era totuși cel mai reușit…” (Camelia Tabacu)

MESAJUL ELEVULUI NICOLAE IOAN DOBRINESCU:

„În primul rând vreau să îi mulțumesc fratelui meu mai mare. De la el am aflat de concurs. L-am văzut cum se străduia să facă un desen. De aceea m-a ambiționat. M-am închis în cameră mai multe ore și am lucrat la desen. Vreau să îi mulțumesc mamei mele care își dedică toată energia pentru a ne crește. Știu că nu este ușor cu noi. Dar o iubesc și o respect pentru ce face singură pentru noi.
Trebuie să spun că eu nu sunt un câștigător de fel. Nu am câștigat aproape niciodată nimic. De aceea nici nu știu cum să mă comport. Am aflat din presă că am câștigat. Trebuia, din ce am înțeles, să fie o surpriză pentru mine, până în momentul festivităţii de premiere. Din păcate, am remarcat cu tristețe cum oameni care nu mă cunosc au scris lucruri nepotrivite despre mine şi m-au denigrat pentru un desen.
Un logo făcut din tot sufletul. Pentru mine Uniunea Europeană trebuie să fie sigură pe sine, puternică. Da, ca un lup. Un lup care din ce am învățat la istorie este prezent în toate culturile europene. Tot la școală am învățat că România are cea mai mare populație de lupi din Europa. Eu sunt bucuros că protejăm natura. Și cred că trebuie spus Europei acest lucru. Dar aceste lucruri nu au contat…
Nu a contat că pentru prima dată zeci de tineri au venit cu ideile lor, că un juriu ne-a ales și că mii de oameni ne-au votat. Eu sper ca și noi tinerii să avem libertatea să alegem cum vrem să fie Uniunea Europeană. Dar mai ales să alegem un simplu logo. Este adevărat. Sunt doar în clasa a 9-a. Mai am multe de învăţat, dar participarea la acest concurs a fost pentru mine o adevărată experienţă.
Există oameni care pur și simplu critică și nu cred în tineri. Dar există și oameni buni care sprijină tinerii, care au crezut în mine, indiferent de consecințe.
Sunt fericit că mi s-a oferit oportunitatea de a avea o mică contribuţie la imaginea României într-un moment atât de important pentru ţară”.

Lasati un comentariu