Panoul cu informaţii turistice din centrul Careiului

• publicat la: 1 noiembrie 2017
Panoul cu informaţii turistice din centrul Careiului

Am sărbătorit la Carei în urmă cu o săptămână Ziua Armatei, zi în care au fost prezenţi înalţi demnitari ai statului român alături de sute de militari de la unităţi din ţară. În urmă cu 2 săptămâni am avut în oraş peste 200 de oaspeţi din ţară şi din străinătate  sosiţi cu prilejul desfăşurării celei de-a 112-a Adunări Generale a ASTRA de la Carei.

Fiecare din numeroşii oaspeţi din luna octombrie au trecut la un moment dat al zilei prin centrul oraşului, pe lângă panoul turistic amplasat  lângă sensul giratoriu de lângă Monumentul Ostaşului Român.  Pe lângă faptul că toţi au remarcat faptul că monumentul nu este vizibil  au mai reamarcat şi faptul că pe panou apar  falsuri grosolane  ale istoriei. Menţionăm că mulţi dintre cei veniţi la Carei cu ocazia manifestărilor la care au fost invitaţi sunt istorici renumiţi, profesori universitari sau academicieni.

Pe panoul de afişaj cu informaţii turistice  din centrul Careiului apare menţionat faptul că aici au  avut loc bombardamente ale aviaţiei anglo-americane , că ocupaţia româno-sovietică  a deportat şvabii,, .

Este vorba despre aceleaşi informaţii eronate din HARTA Carei tipărită  de o firma austriacă , Hartă care apare şi pe site ul Primăriei Carei cu tot cu erorile pe care Buletin de Carei le semnalează de ani de zile.  Recent, Instituţia Prefectului a semnalat aceste falsuri şi a solicitat remedierea lor …se pare tot fără succes.

http://www.buletindecarei.ro/2017/09/istorie-falsificata-in-centrul-careiului-prefectura-intervine.html

Până când cei care sunt responsabili cu remedierea erorilor de pe  panoul din centrul Careiului dar şi pe HARTA Carei vor decide care este perioada în care vor schimba falsul cu realitatea mai semnalăm o neconcordanţă cu  starea de fapt din Carei.

Pe Harta care apare în mijlocul panoului sunt trecute doar 2 din cele 4 cartiere  de locuinţe din Carei şi anume cartierul Eliberări şi cartierul Republicii. Cartierele Mihai Viteazu I şi II lipsesc cu desăvârşire. Deranjează şi numele de Mihai Viteazu?

Cum se face că apar erori numai în ce priveşte  denumirile româneşti sau indicaţiile privind biserici şi monumente româneşti? Până şi pe porţiunea de hartă unde apare satul Ianculeşti sunt trecute 2 monumente cu acelaşi nume şi anume Iancu când de fapt  unul este dedicat lui Avram Iancu  iar celălalt este Monumentul Soldatului necunoscut.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu