Prăjitură cu brânză şi spumă

• publicat la: 18 November 2017
Prăjitură cu brânză şi spumă

Pentru cei cărora le plac deserturile  cu brânză  dulce le oferim o reţetă deosebită şi uşor de pregătit.

Ingrediente pentru blat

5 ouă, 80 gr unt sau margarină,200 gr zahăr, 1 plic Praf de copt,1 linguriţă cacao, 250 gr făină, 1 dl lapte.

Se freacă untul cu zahărul,se adaugă 4 gălbenuşuri şi făina în care aţi amestecat praful de copt şi cacao. Nu uitaţi nici laptele. Amestecul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se bagă la cuptorul încălzit în prealabil. Până blatul este în cuptor pregătiţi 300 gr brânză dulce de vaci amestecată cu 1 gălbenuş şi cu zahăr după gust. Cele 5 albuşuri se bat spumă cu 275 gr zahăr.

Când blatul este aproape gata adică bine crescut şi legat, scoateţi tava  şi turnaţi deasupra  brânza pregătită pe care o repartizaţi uniform pe toată suprafaţa iar deasupra turnaţi spuma din albuşuri.  Băgaţi din nou la cuptor şi lăsaţi încă 5 minute.

 

Poftă bună!

Lasati un comentariu