Prăjitură cu brânză şi spumă
Pentru cei cărora le plac deserturile cu brânză dulce le oferim o reţetă deosebită şi uşor de pregătit.
Ingrediente pentru blat
5 ouă, 80 gr unt sau margarină,200 gr zahăr, 1 plic Praf de copt,1 linguriţă cacao, 250 gr făină, 1 dl lapte.
Se freacă untul cu zahărul,se adaugă 4 gălbenuşuri şi făina în care aţi amestecat praful de copt şi cacao. Nu uitaţi nici laptele. Amestecul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se bagă la cuptorul încălzit în prealabil. Până blatul este în cuptor pregătiţi 300 gr brânză dulce de vaci amestecată cu 1 gălbenuş şi cu zahăr după gust. Cele 5 albuşuri se bat spumă cu 275 gr zahăr.
Când blatul este aproape gata adică bine crescut şi legat, scoateţi tava şi turnaţi deasupra brânza pregătită pe care o repartizaţi uniform pe toată suprafaţa iar deasupra turnaţi spuma din albuşuri. Băgaţi din nou la cuptor şi lăsaţi încă 5 minute.
Poftă bună!