Primarul Careiului. Scuze pentru steagurile maghiare nu şi pentru lipsa celor româneşti şi a eşarfei tricolore

• publicat la: 20 noiembrie 2017
Primarul Careiului. Scuze pentru steagurile maghiare nu şi pentru lipsa celor româneşti şi a eşarfei tricolore

Primarul Eugen Kovacs afirmă că persoane necunoscute lui au adus steagurile maghiare cu acele simboluri revizioniste şi că nu are cunoştinţă despre tinerii cercetaşi. Curios este faptul că aşa cum se vede din imagine, primarul Kovacs a înmânat personal coroniţa de flori cercetaşilor pentru ca aceştia să o depună  la grupul statuar. Să înţelegem că în calitate de moderator şi de organizator al acestui eveniment Primarul a permis unor necunoscuţi să preia coroanele de flori pentru a le depune la grupul statuar?

…cei doi cercetaşi preluau  coroanele….

Scuzele sunt doar pentru prezenţa cercetaşilor şi a steagurilor lor  reprezentative din oraşul Carei nu şi pentru LIPSA drapelului româniei şi a lipsei eşarfei tricolore ca însemn al primarilor din România la ceremoniile publice. De  exprimarea prin porecle doar la adresa scriitoarei românce Otilia Marchiş nu pomeneşti nici despre faptul că Primăria Carei a sprijinit alături de asociaţia sătmăreană Pro Magister editarea cărţii unde numele autoarei românce este înlocuit cu porecla sa.

Vă redăm în continuare mesajul de scuze cu  exprimarea originală…

,,Primarul Municipiului Carei, Eugen Kovacs, își cere scuze în mod public de la românii din localitate pentru incidentul neplăcut care a avut loc sâmbătă, la inaugurarea grupului statuar Ady Endre și Otilia Marchiș, unde unele persoane ”înfocate” au postat în fața statuilor cercetași purtând steagul maghiar.

Prezentăm mesajul primarului Eugen Kovacs:
Stimați careieni,
Consider că evenimentul de sâmbătă, când în Carei a fost inaugurat un grup statuar Ady Endre și Otilia Marchiș, a fost un lucru frumos, menit să marcheze conviețuirea interetnică pașnică din orașul nostru. Mulțumesc tuturor celor care au răspuns invitației noastre de a participa la acest eveniment. Din păcate, cineva m-a pus într-o situație neplăcută, aducând acei tineri cercetași cu steagul maghiar. Consider că asemenea evenimente nu trebuie să fie provocatoare și nu era cazul să se afișeze acel steag. La astfel de evenimente trebuie să ne ferim de posibila jignire sau provocare atât a românilor cât și a maghiarilor. Pe această cale, vreau să transmit maghiarilor înfocați că ceea ce au făcut sâmbătă pur și simplu nu se face. Îmi cer scuze românilor care s-au simțit ofensați sau jigniți și îi rog atât pe români cât și pe maghiari să se ferească de asemenea provocări în viitor. Careiul trebuie să rămână în continuare același oraș caracterizat de multiculturalitate și conviețuire interetnică pașnică.
Primarul Careiului,
Ing. Eugen Kovacs,,

 

Presa de casă a primăriei, prezentă sâmbătă la manifestarea ruşinoasă,  a tăcut complice  şi nu a semnalat că astfel de comportamente şi atitudini nu sunt sănătoase pentru o convieţuire bazată pe respect în localităţile formate din mai multe naţionalităţi. Pentru ce plătiţi din banii careienilor doi consilieri personali dacă aceştia nu vă atrag atenţia când greşiţi domnule primar şi nu vă îndrumă pe calea dreaptă?

Buletin de Carei

comentarii

de cetateanu gogu la 20 noiembrie 2017 - 11:19

da ne lasi?????da ne insulti inteligenta????esti penibil eugene!

de BERTIEAN MIHAI la 20 noiembrie 2017 - 12:14

Un roman din Carei.Sunt foarte indignat de faptul ca la dezvelirea statuilor lui Ady Endre si a lui Marchis Otilia din Carei ,primarul orasului nu a interzis arborarea drapelului Ungariei si prezenta la grupul statuar a insemnelor iredentiste si a persoanelor,reprezentand o organizatie dubioasa de asazisii „cercetasi” ce a executat un salut dupa fiecare depunere de coroane,amintindu-ne de salutul nazist.Restul a fot O.K.

de Prof.Viorica Boldur la 20 noiembrie 2017 - 14:37

Nu dorim mesaje ipocrite care nu reflecta adevăratele gânduri ale primarului nostru ci un comportament care sa dovedească in fapt respectul fata de cetățenii de etnie romană!Faptele vorbesc!Aceste fapte compromit in totalitate ideile generoase si decente pe care le cuprinde mesajul de „scuze”!Sper sa nu se găsească persoane care sa considere ca atitudinea noastră e cea care instiga la disensiuni,fiindca nu e asa.Incidente de genul celui pentru care primarul cere „scuze” nu pot rămâne neobservate si netaxate de romani iar replicile pline de ura pe care le primesc ei sunt de genul „az úgy kezdődött hogy ő visszaütött”.

de intrebare la 20 noiembrie 2017 - 16:02

Povesti,,,,,,aseptam atitudiunea PREFECTURII

de Evanghelos Ev la 20 noiembrie 2017 - 18:49

A fost o chestiune premeditată! E LIMPEDE pentru toată lumea…. Așa-zisele ”scuze” sunt ”praf în ochi”! Pe cine încerci să fraierești băi Kovacs?!

de Evanghelos Ev la 20 noiembrie 2017 - 18:53

Păcat de lipsa de ATITUDINE a cetățenilor! Așa ceva e inadmisibil! Ar fi trebuit să iasă în stradă și să protesteze,

Lasati un comentariu