Primarul Kovacs pentru MEDIAFAX:,,Nu au fost steaguri româneşti, nici nu ştiu dacă trebuiau. Ce steaguri să fi fost la două statui, nu erau şefi de stat,,

• publicat la: 24 noiembrie 2017
Primarul Kovacs pentru MEDIAFAX:,,Nu au fost steaguri româneşti, nici nu ştiu dacă trebuiau. Ce steaguri să fi fost la două statui, nu erau şefi de stat,,

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a cerut clarificări primarului din Carei, Kovacs Eugen, în legătură cu lipsa însemnelor naţionale la ceremonia de dezvelire a grupului statuar Ady Endre – Otilia Marchiş din municipiu, edilul susţinând că acestea nu ar fi fost necesare, menţionează Mediafax.

http://www.mediafax.ro/social/insemnele-nationale-au-lipsit-la-dezvelirea-unui-grup-statuar-in-carei-care-marca-convietuirea-interetnica-pasnica-iar-prefectul-cere-explicatii-si-sanctiuni-ce-oficiali-au-participat-la-eveniment-16826632

Am aşteptat mai multe detalii din presa scrisă a celor plătiţi generos de către primăria Carei mai ales a consilierului care postează zilnic pe blogul său în timpul programului dar nu a apărut nimic.

Potrivit celor declarate corespondentului Mediafax, primarul Kovacs consideră că steagul naţional se impune a fi scos la vedere doar în cazul vizitei unui şef de stat! Aşa  se explică de ce primarul nu arborează niciodată drapelul românesc şi nici nu poartă eşarfa la întâlnirile cu oficiali din guvernul de la Budapesta aflaţi în vizită oficială la Carei.

La manifestarea de sâmbătă 18 noiembrie 2017 organizatorul a fost Primăria Carei. Cel puţin teoretic.

,,Acolo au venit nişte cercetaşi şi au adus un steag unguresc, lucru cu care eu nu am fost de acord, au greşit cei care au adus acel steag. Nu sunt de acord cu aducerea de steaguri la asemenea evenimente. Nu au fost steaguri româneşti, nici nu ştiu dacă trebuiau. Ce steaguri să fi fost la două statui, nu erau şefi de stat. Dar dacă a adus cineva un steag unguresc, trebuia şi unul românesc, dar noi, Primăria Carei, nu am adus de niciun fel”, a spus Kovacs Eugen pentru Mediafax.

Primarul Kovacs se foloseşte de faptul că poate declara orice unei persoane care nu a participat la eveniment dar din respect pentru românii care au fost prezenţi şi care  s-au simţit străini în oraşul lor facem următoarele precizări. La manifestare nu a fost doar un steag unguresc ci 3 după cum se poate observa în fiecare imagine.

ALBUM  IMAGINI

https://www.facebook.com/pg/buletindecarei.ro/photos/?tab=album&album_id=1946658215582447

Dacă nu a fost de acord cu steagurile  de ce a permis acelor cercetaşi îmbrăcaţi în uniforma specifică să stea cu steagurile în mâini PE TOT PARCURSUL desfăşurării evenimentului şi de ce a dat personal coroniţa de flori unui cercetaş din grupul venit cu steaguri?

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/primarul-careiului-scuze-pentru-steagurile-maghiare-nu-si-pentru-lipsa-celor-romanesti-si-a-esarfei.html

Dacă nu a fost de acord cu steagurile,  de ce nu a întrerupt domnul primar manifestarea până când aceştia se retrăgeau în mulţime? Cercetaşii sunt elevi de la liceul romanocatolic din oraş şi sunt prezenţi şi la alte manifestări la care participă primarul Kovacs potrivit materialelor din presa maghiară pe care le deţinem deci nu sunt necunoscuţi.

Mai mult, primarul Kovacs a participat cu o seară înainte la o lansare de carte despre cele două personalităţi culturale şi unde referirile la Ady Endre au fost făcute exclusiv cu numele lui real iar cele la adresa Otiliei Marchiş cu porecla sa desuetă.

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/lansare-de-carte-otilia-marchis-si-ady-endre-exclusiv-in-limba-maghiara-cu-numele-autoarei-inlocuit-de-porecla.html

Parlamentarii din Parlamentul României care au luat parte la manifestări au vorbit doar în limba maghiară şi nimeni nu a asigurat traducerea pentru românii prezenţi fără ca primarul să intervină pentru a corecta  sfidarea.

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/parlamentari-din-parlamentul-romaniei-nu-au-vorbit-limba-romana-la-un-eveniment-de-la-carei.html

Priviţi înscrisurile de pe grupul statuar, acestea apar mai întâi în limba maghiară şi abia apoi în limba română.

..iar datele despre sculptor apar doar în limba maghiară!

Mai mult, după terminarea manifestării, cercetaşii au făcut poze în faţa grupului statuar iar apoi au postat pe pagina lor insinuări mizerabile la adresa scriitoarei românce Otilia Marchiş.

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/cercetasii-si-mizerabila-referire-la-scriitoarea-romanca-otilia-marchis.html

Acesta e textul postat după evenimentul ruşinos.

,,Mielőtt bárki félreértené a helyzetet, szögezzük le: a szoborpár női szereplője Marchis Otília, akit Ady Itókának nevezett el. Az üveg, ami a kezünkben van, itóka ugyan, de MUST van benne. :) ,,

Aceasta e traducerea…

,,Înainte ca cineva să înţeleagă greşit situaţia, să clarificăm….femeia din grupul statuar este Otilia Marchis pe care Ady a poreclit-o Itoka . Sticla care este în mâinile noastre  tot Itoka  este, dar este must în ea,,

Aceasta e postarea ce apare pe pagina cercetaşilor despre care primarul nu vrea să ne spună cine i-a adus.

Aceasta e pregătirea pentru  ,,o convieţuire  interetnică paşnică,,  în Carei  după cum se bătea monedă de cei plătiţi de primărie şi din banii românilor?

La finalul manifestării a fost oferit de organizator un protocol tocmai în Sala Festivă din incinta Primăriei Carei pictată şi amenajată doar cu simbolistică maghiară deşi Primăria Carei  ar trebui să reprezinte şi româniii contribuabili!

http://www.buletindecarei.ro/2017/09/fara-simboluri-romanesti-in-sala-festiva-a-primariei-carei-din-romania.html

Pe un perete este pictat portretul lui Petofi Sandor şi a iubitei acestuia. Din zecile de personalităţi româneşti locale, unele de talie europeană, nu s-a găsit niciunul potrivit pentru a fi reprezentat.

Astfel de manifestări nu fac cinste oraşului Carei şi nu sunt sănătoare pentru un climat paşnic de bună înţelegere şi respect reciproc.

Prima solicitare pentru locul de amplasament al acestui grup statuar a avut loc în şedinţa CL din data de 26 octombrie 2017 iar bugetarea sumei de 161.000 lei pentru plata sculptorului a avut loc la şedinţa din…21 noiembrie 2017.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/e-o-provocare-sa-cerem-respect-pana-cand.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/cine-conduce-de-fapt-orasul-municipiu-carei-cine-a-organizat-manifestarea-de-sambata-18-noiembrie-varianta-in-limba-maghiara.html

comentarii

de protestatatarul din umbra la 24 noiembrie 2017 - 12:03

Liceul catolic este un liceu etnic in care copiii svabilor sint maghiarizati.Intrebare daca se aduna de o clasa in care vor sa studieze copiii catolici sau greco catolici in romaneste ce facem luam copiii ii maghiarizam fortat apoi ii trimitem la scoala caci a fi catolic in Carei nu se poate decit in maghiara.Oare se stie ca in Carei sint parinti care ar fi dorit ca copiii lor sa studieze intrun liceu catolic dar nu au putut pentu ca nu stiau ungureste.Va dati seama ca nu suporta romani in liceu iar cei care studiaza aici trebuie feriti de limba romana si indoctrinati vezi elevii cu steagul maghiar la dezvelirea ansamlului statuar.

de unio la 24 noiembrie 2017 - 13:22

Nu degeaba il cheama K0vax, ci pentru ca e 0, nu stie nimic, habar n-are, important este ca e primar si e „a mienk”!

de protestatatarul din umbra la 24 noiembrie 2017 - 16:17

Asa cum este politica pasilor marunti marca UDMR este o veche vorba romaneasca picatura care a uplut paharul. Tare mie frica ca pahrul plin isi asteapta picatura iar UDMR va pierde intro clipa precum se varsa un pahar plin toti pasii marunti pe care ia facut cu atita rivna si reaccredinta.Aviz Kelemen H sa stie ca Carei nu este tinutul secuiesc cu analfabeti care pot
fi prostiti usor.

de stelian la 25 noiembrie 2017 - 19:55

De ce primarul este membru de onoare la asociatia patriotica Unirea Carei daca nu pune si steagul romanesc la evenimente?

Lasati un comentariu