Profesori din 4 ţări în vizită la Prefectură

• publicat la: 25 noiembrie 2017
Profesori din 4 ţări în vizită la Prefectură

Şaptesprezece profesori din patru ţări au vizitat ieri, 24 noiembrie 2017, sediul Instituţiei Prefectului –Judeţul Satu Mare.

Profesorii şcolilor din Turcia, Italia, Estonia şi Portugalia se află la Satu Mare pentru un schimb de bune practici în cadrul  proiectului Erasmus Plus, cu titlul  “ Teachers out, learners in” în partenerial cu Liceul de Arte “Aurel Popp” şi are ca scop  înlocuirea metodelor convenţionale de predare-învăţare, cu predarea–invăţarea centrată pe elev.  Proiectul oferă  profesorilor posibilitatea de a se forma și perfecţiona pentru noile tendinţe ale învăţământului European.

După salutul de bun venit, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip le-a prezentat oaspeţilor pe scurt câteva date despre clădirea Palatului Administrativ şi specificul judeţului Satu Mare după care a apreciat implicarea atâtor ţări într-un schimb de experienţă  şi accentul pus pe partea de e-learning pe care aceştia doresc să o implementeze şi care reprezintă nu doar  viitorul educaţiei ci şi prezentul.

Profesorii vor participa la un spectacol oferit de elevii Liceului de Arte “Aurel Popp” la Filarmonica Dinu Lipatti  urmând ca mâine să viziteze zona Maramureşului.

Lasati un comentariu