Viktoria: ,,Niste romancute care si permit sa vorbeasca in asa hal.. va rog, scrieti un articol si despre ele,,

• publicat la: 21 noiembrie 2017
Viktoria: ,,Niste romancute care si permit sa vorbeasca in asa hal.. va rog, scrieti un articol si despre ele,,

O tânără pe  nume Chis Viktoria culege comentarii ale unor…,,româncuţe,, şi lansează afirmaţii în totală necunoştinţă de cauză, probabil de plicitiseală şi din lipsă de informaţii de natură economică dar nu numai.  Din comentariile postate nu reiese pe cine sunt supărate româncuţele  aşa cum reiese din cele scrise pe pagina oficială a cercetaşilor din Carei care promovează porecla scriitoarei românce  Otilia Marchiş în  ton persiflant.

Cine poate crede că un membru al familiei mele ar dori să  ia locul unuia care a ajuns la al 5-lea faliment de firmă de producţie cu acelaşi obiect de activitate şi cu datorii la buget? Sau mai rău, cine poate râvni locul unuia care trebuie să justifice o pagubă de peste 57 de miliarde de lei vechi la  locul său de muncă actual? Şi care nu  îşi  poate trece niciun bun pe numele său până  nu  îşi  plăteşte datoriile de miliarde….De ce ar vrea cineva să ajungă într-o astfel de situaţie ingrată în condiţiile în care are  o situaţia materială bună, legală şi la vedere?

Să fie aşa de grea o logică simplă ?

În vânătoarea sa de comentarii nu a găsit de cuviinţă să dezaprobe  întinarea memoriei lui Otilia Marchiş, scriitoarea româncă din Carei al cărei nume a fost înlocuit cu porecla sa pe cartea editată de primărie şi asociaţia Pro Magister din Satu Mare fapt despre care am scris după lansarea de carte.  O carte ruşinoasă editată şi pe banii românilor  adică a românilor şi a româncuţelor.

Cartea se vinde de către Club Foto Venig Laszlo, la castel dar şi în incinta unui magazin din centru, fără acte fiscale. Smecheriile financiare din Carei şi discriminarea nu deranjează tânăra agitată…doar ,,româncuţele ,,?

Nu trebuia să spunem că nu au fost steaguri româneşti, că înscrisurile de pe grupul statuar sunt unele exclusiv în limba maghiară iar altele prima dată în limba maghiară şi apoi în limba statului  pe teritoriul căruia trăim? Chiar nu aveam cum să nu observăm acele steaguri cu însemne revizioniste. Şi nici bătaia de joc la adresa scriitoarei Otilia Marchiş din Carei.

 

 

 

 

Lasati un comentariu