9 autospeciale din judeţ şi 10 din judeţele învecinate trimise la incendiul de la Moftinul Mare

• publicat la: 18 decembrie 2017
9 autospeciale din judeţ şi 10 din judeţele învecinate trimise la incendiul de la Moftinul Mare

În data de 18.12 a.c. la ora 01:35, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SOMEŞ” al judeţului Satu Mare a fost anunțat despre producerea unui incendiu la o sondă de gaz din localitatea Moftinu Mare.

În prima fază, la fața locului s-au deplasat 32 de subofițeri și 5 ofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare, cu opt autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și două echipaje medicale cu ambulanțe SMURD, pregătite să acorde îngrijiri medicale în caz de necesitate.

Ulterior, s-a luat decizia trimiterii în sprijin și a altor forțe și mijloace din județele învecinate, după cum urmează: din cadrul ISU Bihor – opt autospeciale cu 27 de pompieri, respectiv din cadrul ISU Maramureș – două autospeciale cu 10 pompieri.

Din momentul sosirii forțelor de intervenție și până în prezent, arderea se realizează violent, cu flacără deschisă. Nu s-a intervenit pentru stingerea incendiului, din cauza existenței pericolului de explozie. Decizia pentru stingerea, respectiv pentru modul de intervenție post-stingere, se va lua după evaluarea făcută, cel mai probabil în cursul zilei de mâine, de experți canadieni solicitați în sprijin de către societatea deținătoare a sondei afectate.

În prezent,o mare parte din forțele de intervenție au fost retrase, la fața locului rămânând 13 subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare cu patru autospeciale de stingere, misiunea acestora fiind cea de a asigura zona, până la declanșarea intervenției de stingere.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime și nu există pericol de extindere a incendiului la gospodării ale cetățenilor sau la alte construcții.

Lasati un comentariu