Brazi confiscaţi în Piaţa din Carei

• publicat la: 15 decembrie 2017
Brazi confiscaţi în Piaţa din Carei

În timp ce codrii României sunt defrişaţi sistematic  fără ca cei ce se fac vinovaţi să dea socoteală, raziile organelor de control au loc în perioada  premergătoare sărbătorilor  de iarnă în pieţele de brazi. Una dintre aceste razii a avut loc în piaţa agroalimentară din Carei acolo unde  preţurile pentru brazii de Crăciun au fost dintre cele mai accesibile. Departe de noi gândul de a încuraja specula şi tăierea ilegală de pomi de Crăciun dar nu ştim cum se face că cei care practică pe scară  mare  aceste tăieri sunt mereu …nevăzuţi.

Când aţi citit ultima oară despre reţinerea celor care au defrişat mii de hectare de pădure şi confiscarea câştigurilor rezultate în urma acestor tăieri? E aidoma exploatării ilegale de apă geotermală de la Carei unde 12 ani a fost exploatată în scop comercial ilegal fără ca cineva  din organele de control  abilitate să ia măsuri  şi să recupereze paguba creată statului român. Ia să fi încercat  vreun  careian să se conecteze la puţul de apă geotermală pentru folosirea acesteia ca agent termic sau în alt scop că imediat venea agentul local să îi ceară socoteală  lucru care nu se întâmplă în cazul grupurilor de interese din jurul primăriei Carei.

În vederea prevenirii și combaterii faptelor ilegale asociate din tăierea, transportul și comercializarea materialului lemnos în special a Pomilor de Crăciun, azi, 15 decembrie a.c., polițiștii de ordine publică ai Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, ai Poliției municipiului Carei, Tășnad și Secției Poliție Rurală Carei, au desfășurat o acțiune punctuală în zona piețelor de pe raza municipiului Carei și orașului Tășnad.

În urma activităților întreprinse, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 104 Pomi de Crăciun de diferite dimensiuni, în valoare de 3000 de lei.

De asemenea au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, din care 1 la Legea 171/2010 și 8 la Legea 12/1990, în valoare de peste 5000 lei.

comentarii

de intrebare la 16 decembrie 2017 - 17:17

Politisti au fost vazuti cum alegeau brazii in vederea consiscarii DE CE ????????

Lasati un comentariu