Corigent la matematică sau şpăgar eminent? Din datele oficiale prezentate de Primăria Carei despre asfaltarea drumurilor

• publicat la: 22 decembrie 2017
Corigent la matematică sau şpăgar eminent? Din datele oficiale prezentate de Primăria Carei despre asfaltarea drumurilor

Pentru cei care sunt prieteni cu matematica  pagina Primăriei Carei  reprezintă un ou  Kinder plin cu surprize. Pentru noi, contribuabilii careieni, surprizele sunt neplăcute din punct de vedere financiar dar mai ales al conformităţii cu situaţia din teren.

,,În bilanțul său, primarul Eugen Kovacs a arătat că că anul care se încheie a fost unul al reabilitărilor de drumuri și trotuare. În Carei au fost asfaltate 116 străzi, în lungime totală de 41 km, însumând 223.000 metri pătrați, pe 16 străzi au fost reasfaltați 17.500 metri pătrați de trotuar, iar pe opt străzi au fost pavate trotuare în suprafață de 14.500 metri pătrați,,   este un fragment din cele apărute pe pagina Primăria Carei  în data de 20 decembrie 2017.

Făcând un calcul simplu, rezultă o lăţime medie a străzilor asfaltate de 5,44 m.  Câte străzi asfaltate au lăţime mai mare de 5,44 m ?

Careienii care locuiesc pe străzile recent asfaltate sunt rugaţi să măsoare care este lăţimea panglicii de asfalt turnate pe strada lor pentru a se raporta apoi la datele comunicate oficial.

Imaginile sunt surprinse în timpul excursiei oferite de Primăria Carei în cadrul şedinţei festive din 20 decembrie 2017.

Un alt fragment din postarea oficială a Primăriei Carei spune…,,În Ianculești au fost asfaltate 15 străzi (de fapt toate străzile din sat), în lungime totală de 4,5 kilometri, având o suprafață însumată de 16.000 metri pătrați,,.

În Ianculeşti, lăţimea medie care rezultă din datele prezentate pe pagina oficială a  Primăriei Carei este de 3,55m.   Majoritatea  străzilor au lăţimea de  2,1 m, unele nici atât!

Diferenţa este doar de….40%  în defavoarea sătenilor. Potrivit celor care locuiesc în Ianculeşti, numărul străzilor este mai mare de 15.

Cine e prieten cu matematica poate socoti cât este 40%  din valoarea avansată de Primărie pentru aceste lucrări.

Buletin de Carei

comentarii

de zolika la 23 decembrie 2017 - 15:52

de unde sa iasa casele daca nu din proiectele?

Lasati un comentariu