”Din jurnalul unui… matematician”….Ovidiu T.Pop

• publicat la: 13 decembrie 2017
”Din jurnalul unui… matematician”….Ovidiu T.Pop

Sala de lectură ”Gheorghe Bulgăr” de la Biblioteca Județeană Satu Mare  a găzduit  marți, 12 decembrie 2017 lansarea  unui nou volum semnat de dr. Ovidiu T.Pop, ”Din jurnalul unui… matematician”, apărut la Editura Citadela din Satu Mare.

Moderatorul evenimentului a fost dr. Viorel Câmpean alături de care au luat loc   editorul dr. Aurel Pop, criticul literar dr. Alexandru Zotta, drd. Marta Cordea și  evident , autorul prof.Ovidiu T.Pop.

Rând pe rând au rostit alocuţiuni cei amintiţi mai sus , fiecare apreciind colaborarea cu autorul matematician de profesie dar şi prietenia dezvoltată în timp.

Ovidiu T.Pop este profesor de matematică în cadrul  Colegiului Național ”Mihai Eminescu”. În anul 2006 a  obţinut  titlul de doctor. A  publicat până acum 157 de articole metodico-științifice în diferite reviste din țară și străinătate. Este autor și coautor a numeroase cărți de matematică, de istorie locală și autor al unui volum de eseuri. Din inițiativa lui, din anul 2012 se editează volumele din seria ”Caietele eminescienilor sătmăreni”. Ovidiu T. Pop este  un om al cetăţii și un foarte bun istoric, dragostea pentru acest domeniu a moștenit-o de la tatăl său. A scris numeroase microeseuri care au apărut în revistele ”Citadela” și ”Mărturii culturale”.

Cartea lansată marţi ,  ”Din jurnalul unui… matematician” a fost prefaţată de dr. Alexandru Zotta. Un deosebit de numeros public  prezent denotă imaginea favorabilă a autorului în cadrul comunităţii locale. Din sală au mai luat cuvântul poetul și epigramistul Ioan Tipu Sălăjanu, jurnalistul Ioan Anițaș, directoarea adjunctă a Bibliotecii Județene Satu Mare, Paula Horotan.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu