Incendiu la sonda de gaz – ziua a VI-a

• publicat la: 23 decembrie 2017
Incendiu la sonda de gaz – ziua a VI-a

La sfârșitul unei zile pline de lucru, rezultatele încep să se vadă.

În acesta dimineață, la locul incendiului au ajuns forțele și mijloacele solicitate din cadrul ISU Bihor, ISU Maramureș, ISU Satu Mare, ISU Sălaj și ISU Timiș (în total peste 70 de cadre). Aceștia au adus materialele și echipamentele necesare realizării dispozitivului de alimentare cu apa de la stația de pompare a ANIF, respectiv din Râul Crasna (5 motopompe de mare capacitate, furtunuri, colectoare, racorduri etc.) și s-a realizat un dispozitiv, care se intinde pe o lungime de 3300 metri. Pentru asigurarea rezervei de apă, au fost aduse pe amplasament rezervoare de mare capacitate (60 m3 si 70m3).

Tot pe parcursul zilei de astăzi, a fost finalizată consolidarea platformei pentru a preîntâmpina împotmolirea utilajelor grele, care vor acționa pentru extragerea componentelor din focar și a autospecialelor de stingere.

De asemenea, a fost eliberat întregul perimetru de materialele și containerele care împiedicau accesul forțelor de intervenție, urmând ca pe amplasament să fie aduse echipamentele necesare secționării turnului sondei in vederea extragerii acestuia din focar.

După finalizarea acestor operațiuni de degajare a tuturor componentelor care împiedică accesul specialiștilor canadieni la capul sondei, in vederea identificării modului de închidere eficientă a acesteia, va putea începe intervenția pentru stingerea efectivă a incendiului.

Lasati un comentariu