Liceul Teoretic Carei înghite Şcoala Gimnazială nr.3?

• publicat la: 8 decembrie 2017
Liceul Teoretic Carei înghite Şcoala Gimnazială nr.3?

Un alt subiect tabu în Republica de la Carei  este  dorinţa arzătoare a primarului Kovacs de a comasa şcolile din oraş şi de a exercita un control cât mai strâns asupra lor. Vrerea primarului datează de câţiva ani. Încercările au fost până acum zadarnice. Ultima datează din 29 noiembrie 2016 când în biroul de la Primărie se cocea comasarea şcolilor careiene. Noroc cu părinţii de la Şcoala Vasile Lucaciu care s-au mobilizat exemplar şi au semnat împotriva ideii primarului de a  muta elevii de aici la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu. Doar Buletin de Carei a scris la vremea respectivă despre această manevră.

Spiritul lui Vasile Lucaciu, comemorat la 29 noiembrie, a vegheat asupra lăcaşului de învăţământ al cărui patron spirtual este.

La un an distanţă, comasarea a revenit din nou în actualitate la Primăria Carei. Ce nu s-a reuşit cu Şcoala Vasile Lucaciu se încearcă cu şcoala gimnazială  numărul 3. Liceul Teoretic Carei  ,,va înghiţi,,  prin absorbţie  Şcoala Gimnazială nr.3. Toţi profesorii de la cele două unităţi vorbesc despre acest fapt confirmat unora dintre ei chiar de conducerea  oraşului. Lipsesc doar comunicatele oficiale.

Cea mai mare şcoală gimnazială din Carei va fi absorbită de liceul de elită. Oare care sunt dedesubturile …absorbţiei?

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2016/12/comasarea-scolilor-careiene-cartoful-fierbinte-al-administratiei-locale.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/12/un-primar-din-judetul-satu-mare-vrea-desfiintarea-unor-scoli-prin-comasare.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/12/comasare-comasare-dar-sa-stim-si-noi.html

 

 

Lasati un comentariu