Spectacol folcloric la Carei

• publicat la: 1 decembrie 2017
Spectacol folcloric la Carei

Spectacolul concert de folclor pregătit de Primărie pentru Ziua Naţională a avut loc în sala Teatrului Municipal, de la ora 17,00. Sala a fost neîncăpătoare pentru doritorii în a urmări programul oferit.

Deosebit de emoţionant a fost  mesajul transmis de către Bogdan Georgescu, directorul Direcţiei de Cultură Carei în debutul manifestării.  Acesta a scos în evidenţă faptul că trebuie să fim mai atenţi la ce  primim sau chiar acceptăm din partea presei, a mass-media care abundă de  senzaţional şi violenţe, că este foarte important pentru noi să ne păstrăm tăria de caracter şi să nu uităm cine suntem şi ce datorie avem faţă de poporul  din care facem parte. Foarte sugestivă a fost relatarea despre un membru al familiei sale care a slujit Regelui Ferdinand  la Bucureşti, la Palatul Cotroceni şi care  s-a furişat la  un moment dat în capela unde în fiecare dimineaţă intra Maiestatea Sa pentru 10 minute. Acesta a fost impresionat de faptul că Regele Ferdinad se ruga în primul rând pentru familia sa şi apoi pentru poporul român al cărui conducător era.

,,Câţi dintre noi ne mai rugăm azi pentru poporul nostru?…..,,

Primii care au urcat pe scenă  au fost elevii pregătiţi de prof.Dumitru Iederan  adică Ansamblul de fluierași Iedera Pitici şi  Ansamblul vocal-instrumental Iedera de la Clubul Copiilor și Elevilor Carei.

Au urmat apoi membrii  Ansamblului  Ceatăra de la Centrul Cultural Carei pregătiţi de Adrian Paşca.

Soliştii şi grupul de dansatori au  primit aplauze la scenă deschisă pentru prestaţia lor. Dansul căluşarilor a fost interpretat de elevii din Lucăceni.

Fraţii Paşca au asigurat acompaniamentul  pentru solistele  de muzică populară Ionela Moruțan (Târgu Mureș) și Ana Holdiș Pop (Satu Mare).

Nici la această ultimă manifestare din seria celor dedicate Zilei Naţionale a României nu a onorat cu prezenţa nici unul dintre cei care fac parte din conducerea oraşului.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu