Ziua Naţională a României sărbătorită la Carei

• publicat la: 1 decembrie 2017
Ziua Naţională a României sărbătorită la Carei

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită cum se cuvine la Monumentul Ostaşului Român de la Carei. Primarul a purtat eşarfa tricoloră şi a avut alături copii îmbrăcaţi în tricolorul românesc. Felicitări domnule primar! Vă stă bine cu tricolor  şi vă invităm  să îl purtaţi de câte ori se impune. A meritat fiecare înjurătură şi denigrare primită pe grupurile sociale careiene de către minţile înfierbântate după ce am semnalat  ruşinosul eveniment din 18 noimebrie 2017. Aşteptăm să înlăturaţi şi pădurea de tuia pentru a se pune în valoare frumosul monument de for public din municipiul Carei.

Momentul  Solemn a fost organizat de Direcția de Cultură a Muncipiului Carei.

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Național de către corala Armonica a Centrului  Cultural  Carei  după care membrii formației Magic Dance, coordonați de Raluca Păvăluc au arborat drapelul național în mod simbolic.

Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură Carei a ținut o alocuțiune în care a prezentat semnificația Zilei Naționale a României. A urmat un Te Deum oficiat de preoți din cadrul Parohiei Ortodoxe Române Carei, depuneri de coroane din partea instituțiilor publice, partidelor politice și asociațiilor culturale, reprezentanții cărora au fost însoțiți, în momentul depunerii, de o parte din membrii formației Magic Dance îmbrăcaţi în tricolor.

Manifestarea s-a încheiat cu un scurt moment artistic prezentat de corala bărbătească Armonica, din cadrul Centrului Cultural Carei, dirijată de Ioan Tordoi și Adrian Sabău care a recitat o poezie patriotică.

După o pauză de câţiva ani  a  depus coroane de flori şi UDMR .  Bine aţi revenit ! Aceasta este normalitatea. Toţi suntem fii acestei ţări şi se cuvine să o respectăm.

Felicitări Raluca Păvăluc pentru coregrafie.  Ne-a lipsit câţiva ani, ne era dor de ea.

De la ora 10.40 la bustul Regelui Ferdinand s-a desfășurat un scurt moment comemorativ. Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural a prezentat detalii biografice despre Regele Ferdinand I al României, după care s-au depus coroane și jerbe de flori la bustul regelui din partea instituțiilor publice, partidelor politice și asociațiilor culturale.

Imagini de la eveniment

https://www.facebook.com/pg/buletindecarei.ro/photos/?tab=album&album_id=1952445108337091

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României se vor încheia la ora 17.00, la Teatrul Municipal Carei, cu un CONCERT EXTRAORDINAR DE FOLCLOR susținut de solistele de muzică populară Ionela Moruțan (Târgu Mureș) și Ana Holdiș Pop (Satu Mare).

În program vor mai putea fi urmăriți: Ansamblul de fluierași Iedera Pitici, Ansamblul vocal-instrumental Iedera (Clubul Copiilor și Elevilor Carei) și Ansamblul Ceatăra (Centrul Cultural Carei).

Intrarea este liberă și se face în funcție de numărul locurilor disponibile!

LA MULŢI ANI ROMÂNIA!

comentarii

de ION la 1 decembrie 2017 - 13:23

De apreciat gestul domnului Kovacs Eugen !

de bidu la 1 decembrie 2017 - 20:38

de nu era buletinu de carai veci nu iesea cu tricolor!

Lasati un comentariu