1.277.364 lei pentru medicamente în 2017 la Spital. Primarul Kovacs:,,unii ţin medicamente şi în dulap dar nu pot demonstra,,

• publicat la: 23 ianuarie 2018
1.277.364 lei pentru medicamente în 2017 la Spital. Primarul Kovacs:,,unii ţin medicamente şi în dulap dar nu pot demonstra,,

Execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli a Spitalului Municipal Carei din 2017 a fost supusă dezbaterii şi aprobării Consiliului Local Carei în şedinţa din 23 ianuarie 2018.

Din partea Spitalului Municipal a participat directorul financiar-contabil Adriana Negrea dar din partea departamentului Contabilitate sau al Direcţiei economice din Primăria Carei nu a fost prezent nimeni.

Consilierul Ilie Ciută a remarcat un fapt îmbucurător şi anume o creştere  a sumelor alocate pentru medicamente, materiale de curăţenie, alte bunuri şi servicii de la un trimestru la altul  chiar dacă  nu ajung la cele prevăzute în buget.

,,….cine spune că trebuie să cumpere medicamente dacă e internat la spital e cârcotaş, pentru că sumele au crescut de la un trimestru la altul. Astfel, la materiale de curăţenie s-au cheltuit 10.059 lei în primul trimestru  şi s-a ajuns la cheltuieli de  28.955 lei în trimestrul IV. La  ,,Alte  bunuri si servicii pentru întretinere si functionare,, s-au cheltuit  80.184 lei în trim.III iar în  trim IV,  161.318 lei. Pentru Medicamente s-au alocat în primul trimestru 110.000 lei, în al doilea 237.328 lei, în trim.III suma ajuns la 365.974 lei iar în trimestrul IV… 572.958 lei...,, a menţionat consilierul Ciută.

Un total de 1.277.364 lei  a fost cheltuit pentru medicamente în anul 2017 din  2.064.700 lei  prevăzuţi.

În intervenţia sa, primarul Kovacs a criticat şefii de secţie şi a specificat că banii nu sunt suficienţi pentru medicamente.

,,Şefii de secţie nu îşi fac necesarul de medicamente corect şi la timp dar şi procedurile SEAP dau bătăi de cap…şefii de secţie nu îşi pun la contribuţie capul… unii au şi ţin medicamentele în dulap dar nu pot demonstra. La Spital e curat dar nu sunt suficiente medicamente şi personalul trebuie să se comporte mai frumos. Din martie se măresc salariile la medici şi sigur vor mai veni medici,, a afirmat  primarul.

Execuţia bugetară a fost votată de toţi consilierii prezenţi.

executia bugetului de ven si chelt SPITAL

Pentru vizualizare execuţie bugetară pe 2017 daţi click mai sus.

comentarii

de Careian la 23 ianuarie 2018 - 21:04

Debandada totala la Spitalul Municipal Carei! Medic beat lasat sa faca garzi si sa opereze, desi are proces pentru malpraxis,portarul beat fumeaza in incinta spitalului. Asistente incompetente la urgente, medic soecialist, ortoped excelent nu mai e lasat sa lucreze la Carei, pentru greseli administrative, tot pentru greseli administrative data afara afara o asistenta, una dintre cele mai bune din Spital, o alta asistenta stresata pana a ajuns la tentativa de suicid. Pai da, trebuie facute locuri sa fie scoase la concurs, ca Dna Manegera, si Dna directoare de ingrijiri, de altfel o simpla sora medicala(nu asistenta) sa isi ia pliculetele pentru a angaja personal nou. Sunt medici constiinciosi, de ex la ginecoligie, chirurgie. Cea mai dezastruoasa e sectia de terapie intensiva, unde nu interesul pacientului e principal, ci luota intre cele doua doctorite.

de Ianculesti la 23 ianuarie 2018 - 21:48

In acel Spital a fost ordine, cand a fost director Dr Todea Ioan. S-a pus la punct cladirea, au fost medicamente, medici, aparatura. Pana cand Careiul este condus de Kovacs, nici conducerea spitalului nu se schimba.

de pro ciuta la 24 ianuarie 2018 - 08:46

cladirea s/a pus la punct datorita banilor adusi de liberali cand era director todea.a venit si aparatura si au venit si medici pentru ca nu era discriminare etnica ca si acum!

de Careian la 24 ianuarie 2018 - 14:28

Pro Ciuta, total de acord cu tine, ceea ce priveste discriminarea.

de intrebare la 24 ianuarie 2018 - 15:48

sa nu uitam de medicul care bate pacientii…..si mai nou pe str,Ignisului

de Ianculesti la 24 ianuarie 2018 - 17:14

Pana nu se va schimba conducerea spitalului, nu se va schimba nimic. Singurul cine e cinstit in conducerea spitalului e directorul medical.Se stie in tot orașul, daca vrei sa lucrezi in spital ca asistenta, infirmiera, Ingrijitoare, trebuie sa fii in relații bune cu D_na Lia, prietena de familie cu familia primarului.

de Poet Careian 2018 la 24 ianuarie 2018 - 18:25

Relatii bune sa aveti,dar totusi fara bani ramaneti,oricum toti e macelari,numai se uita la CULORI de bani,si cum intra in BUZUNARI,Nici TETANUS nu a avut citeodata,ce asteptam in aceasta epoca CENTENARIUMA.

de Buletin de Carei la 24 ianuarie 2018 - 21:57

Spitalul Municipal Carei este in subordinea Consiliului Local. Au avut peste 2 milioane alocati pentru medicamente dar nu au cheltuit decat 1.277.364 lei deci inseamna ca nu au avut nevoie de mai multe medicamente. Deci asteptarile nu sunt de la epoca ci de la actuala administratie locala.

Lasati un comentariu