Comasarea şcolilor rămâne. S-a revenit pentru clasa profil Filologie care rămâne la Liceul Teoretic Carei

• publicat la: 22 ianuarie 2018
Comasarea şcolilor rămâne. S-a revenit pentru clasa profil Filologie care rămâne la Liceul Teoretic Carei

Scriam la începutul anului că în Consiliul profesoral de la Liceul Teoretic Carei s-a discutat despre intenţia Inspectoratului Şcolar judeţean de a nu mai aproba clasa de profil Filologie din anul şcolar 2018-2019 şi de asemenea nici cele 2 clase de gimnaziu, secţia română şi maghiară. Concomitent s-a anunţat şi mult dorita  comasare a Liceului Teoretic cu Şcoala Gimnazială nr.3.  Adică se comasează o şcoală cu 701 elevi cu alta care are 891 adică Liceul Teoretic. Celelalte şcoli din oraş au sub 500 de elevi.

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/carei-al-doilea-municipiu-din-judetul-satu-mare-ramane-fara-clasa-liceala-de-filologie.html

Potrivit conducerii Liceului Teoretic Carei, Inspectoratul a anunţat acum funcţionarea în continuare a  clasei de Filologie secţia română.  Anunţul e valabil  şi pentru  clasele de a V-a secţia română şi maghiară.

Marţi, 23 ianuarie 2018, în şedinţa Consiliului Local Carei se va supune aprobării reţeaua de şcolarizare pentru anul viitor  ce prevede şi comasarea celor două şcoli amintite. Părinţii nu au fost consultaţi.  În cazul mult doritei comasări de anul trecut dintre Şcoala „Vasile Lucaciu” şi Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” părinţii au fost cei care au împiedicat  dorinţa primarului prin acele tabele semnate ca dezacord.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu